Afbeelding
Foto: Google Maps

Vaders en moeders ontdekken het uitgaansleven Bij Moeders

ROOSENDAAL - Zo'n vijftig ouders van jongeren tussen de 12 en 14 jaar zijn deze week meegenomen in de Roosendaalse uitgaanswereld. Onder de noemer Happy Ouders kregen de vaders en moeders meer informatie over het voorkomen van alcohol- en drugsgebruik bij jongeren. Dit gebeurde in samenwerking met de GGD West-Brabant, Boost Jongerenwerk, politie, Halt, Wegwijs en Novadic Kentron.

De gemeente Roosendaal was de organisator van deze alternatieve kroegentocht langs populaire uitgaansplekken voor jongeren in Roosendaal. "Tijdens deze alternatieve kroegentocht gaven deskundigen informatie en tips om er samen voor te zorgen dat uitgaan veilig blijft." Deze keer is er naast het drinken van alcohol en het gebruik van drugs ook aandacht besteedt aan het gebruik van cannabis, wiet en lachgas.

"We vinden het belangrijk dat onze jongeren gezond opgroeien en niet in de verleiding komen van drank en drugs. Ouders hebben hierbij een belangrijke rol. En dan is het fijn dat je met elkaar ervaringen kunt delen over hoe je dat doet", stelt wethouder Klaar Koenraad. De reacties van de ouders waren dan ook veelal positief. "Verrassend dat groepsdruk zo bepalend is bij kinderen", "Ik heb vanavond geleerd dat ik op tijd met mijn kind in gesprek moet gaan over alcoholgebruik", 'Wat ben ik naïef als ouder!" en "Interessant om inzicht te krijgen in de werking van het puberbrein". [l]