Verschillende organisaties gingen met elkaar in gesprek
Verschillende organisaties gingen met elkaar in gesprek Foto: Remko Vermunt

Roosendalers helpen elkaar zónder geld

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Uitdaging heeft afgelopen donderdag, samen met het GDO Netwerk, een nieuwe editie van de Maatschappelijke Beursvloer georganiseerd. En met succes: er werden 26 matches gemaakt met een waarde van 74.751 euro.

DOOR REMKO VERMUNT

Tijdens de maatschappelijke beursvloer worden tientallen ondernemers, verenigingen en stichtingen met elkaar in contact gebracht. Zij gaan kijken of ze, met een gesloten beurs, elkaar kunnen helpen. Zo waren er bijvoorbeeld grote instanties aanwezig als de bibliotheek VANnU en Saver, maar ook bedrijven zoals PB Mediation en Stichting Kasteel van Wouw.

Extra hulp

Hoewel het voor veel ondernemers een goede gelegenheid is om te netwerken met anderen, was het vooral voor de verenigingen een belangrijke ochtend om toch dat extra beetje hulp te krijgen. Zo werden er bijvoorbeeld ook werkervaringsplaatsen aangeboden of één uur gratis advies bij het starten van een onderneming. Deelnemers konden zich dan ook verdelen over drie verschillende tafels: Advies, Middelen en Vrijwilligers.


File

Hoewel de ochtend rustig op gang kwam, stond er aan het einde van de ochtend een file bij de notaris die alle matches vast mocht leggen. "Er zijn dit jaar zo'n 45 deelnemers en we hebben dit jaar een betere balans gevonden tussen bedrijven en stichtingen", vertelt Kim Bareman namens de Roosendaalse Uitdaging. "Daarnaast zijn we verhuisd van het Da Vinci College naar de Associate Degrees Academie. Het is hier iets intiemer, waardoor je sneller in contact komt met elkaar." Uiteindelijk werden er 26 matches gemaakt met een waarde van 74.751 euro. "Maar daarnaast hebben er ook veel mensen connecties gemaakt en wie weet wat daar nog uit voort komt." [l]