Afbeelding
Foto: Archief

ChristenUnie wil algeheel verbod op lachgas

ROOSENDAAL - ChristenUnie Roosendaal heeft, samen met de Roosendaalse Lijst, vragen gesteld over het verbod van de verkoop en het gebruik van lachgas. Als het aan beide partijen ligt, krijgt Roosendaal in navolging van Arnhem ook een totaalverbod op de verkoop van lachgas. "Jongeren hebben niet door hoe levensgevaarlijk, hoe dodelijk, de cocktail is van alcohol en lachgas", aldus Karen Ader-Suijkerbuijk (ChristenUnie).

DOOR REMKO VERMUNT

De ChristenUnie stelde in augustus 2018 ook vragen over het gebruik van lachgas in Roosendaal en toen wilde zij al weten op welke manier de verkoop van lachgas op festivals en andere evenementen aan banden gelegd kon worden. Dat was niet mogelijk antwoordde de gemeente Roosendaal destijds. Maar, inmiddels zijn ook andere gemeenten bezig met dit onderwerp en minister Grappenhaus liet onlangs weten dat gemeenten zelf kunnen kiezen voor een verbod op het gebruik van drugs.

ChristenUnie Roosendaal wil daarom in de gemeentelijke regelgeving een verbod opnemen voor de verkoop van lachgas. "Onlangs is in de gemeente Arnhem een totaalverbod gekomen op de verkoop van lachgas. Het verbod gold daar eerder al op straat, maar sinds kort mag ook geen lachgas meer verkocht worden in horecagelegenheden. Er zijn dus mogelijkheden om de verkoop van lachgas te verbieden middels gemeentelijke regelgeving." Het college wordt nu gevraagd hoe zij daar tegenover staat. [l]