Afbeelding
Foto: Marco Vellinga

Oud-burgemeester Niederer aan de slag in Duiven

ROOSENDAAL/DUIVEN - Oud-burgemeester Jacques Niederer is vandaag beëdigd als waarnemend burgemeester in de gemeente Duiven (Gelderland). Niederer gaat op 1 december officieel aan de slag in die gemeente.

De gemeente Duiven is op zoek naar een nieuwe burgemeester, omdat de huidige burgemeester (Rik de Lange) heeft aangegeven zich niet beschikbaar te stellen voor een tweede termijn als burgemeester. Na zes jaar burgemeester te zijn geweest, gaat hij per 1 december 2019 de gemeente Duiven verlaten. De gemeente is dan ook druk bezig met het vinden van een nieuwe burgemeester, maar dat kost de nodige tijd.

John Berends, commissaris van de Koning, heeft daarom in goed overleg met de gemeenteraad van Duiven besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen. Een delegatie van de gemeenteraad (waaronder fractievoorzitters, een wethouder en de griffier) heeft afgelopen week positief gereageerd op de voordracht van Jacques Niederer. De commissaris van de Koning heeft hem vervolgens benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Duiven per 1 december 2019.

Het streven is dat de gemeente Duiven in februari 2020 een nieuwe burgemeester gevonden hebben. "Deze nieuwe burgemeester moet misschien eerst nog zijn oude baan opzeggen. We hopen dat hij, of zij, in april 2020 aan de slag kan gaan in onze gemeente." Dat betekent dat Niederer in ieder geval de komende vijf maanden waarnemend burgemeester zal zijn van Duiven. [l]