Afbeelding
Foto:

Stilstaan bij overleden dierbaren tijdens Lichtjesavond

ROOSENDAAL - Werkgroep Allerzielen organiseert traditiegetrouw allerlei activiteiten om de herinneringen aan onze overleden dierbaren levend te houden. Op zondag 17 november wordt er in crematorium Zegestede om 17.30 uur een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd.

"Dankzij het gebruik van hedendaagse rituelen, symbolen en kunstvormen krijgt Allerzielen een steeds persoonlijkere invulling. Met deze Lichtjesavond geven wij gehoor aan de groeiende behoefte om in een vertrouwelijke sfeer het gemis van een dierbare te delen. En om met elkaar stil te staan bij het verdriet, maar ook bij het leven", legt de werkgroep uit.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst is er muziek van Herma Martens begeleid door Ad Buys, een persoonlijk verhaal van Leo Lotterman en worden er gedichten voorgedragen. Een extra dimensie aan dit samenzijn wordt gegeven door De Cantores van O.L. Vrouw, o.l.v. Joseph Dekkers, die op verzoek de voornaam van overleden dierbaren zingen, een indrukwekkende ervaring die de nabestaanden vaak diep in het hart raakt. Aansluitend krijgt men een graflichtje uitgereikt en kan het graf van de overledene op eigen gelegenheid worden bezocht. Na afloop van de herdenkingsbijeenkomst krijgen de deelnemers een troostvolle kop koffie, thee of warme chocomel aangeboden. De begraafplaats is op deze avond gedeeltelijk verlicht door fakkels.

De Lichtjesavond vindt plaats op zondag 17 november in crematorium Zegestede, Rucphensebaan 93 in Roosendaal. Aanvang: 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.zoomenzegestede.nl of bel naar 0164-745424.

Indien u wilt dat de naam van uw overleden dierbare gezongen/voorgedragen wordt, dient u dit vóór 14 november door te geven via email: secretariaat@scbzz.nl. [l]