Sint en Pieten. FOTO JEROEN BORGHOUTS
Sint en Pieten. FOTO JEROEN BORGHOUTS Jeroen Borghouts

Sinterklaas en pieten bezoeken Wouw met speciale verrassing

WOUW - Op zondag 17 november zullen Sinterklaas en zijn Pieten Wouw bezoeken. Om 11.45u zullen zij op de Wouwse markt aankomen alwaar zij na de ontvangst aan hun rondtoer door Wouw zullen beginnen.

Tijdens deze rondtoer zullen zij begeleidt worden door harmonie en malletkorps Oranje, de koetsen van de Wouwse Aanspaningsvereniging en een aantal Oldtimers. De rondtoer start op de Markt en gaat vervolgens door de Bergsestraat, Pastoor Potterstraat, Schoolstraat, Boomhoefstraat, Kasteelstraat, Lenartstraat, Hofstraat, Roosendaalsestraat, Martel, Graaienhil, Omgang, Strijp en Kloosterstraat. Bij slecht weer vervalt de intocht.

Om 13.30 uur zal Sinterklaas in de Geerhoek ontvangen worden door de nieuwe burgemeester van Roosendaal, dhr van Midden, en zal hij de aanwezige kinderen trakteren op een geweldig pietenspektakel. De toneelpieten zijn hiervoor al maanden aan het oefenen. Na het pietenspektakel ontvangt Sinterklaas de nog niet schoolgaande kinderen.

Bezoek basisscholen

Op woensdag 4 en donderdag 5 december bezoeken Sint en Pieten de Wouwse basisscholen de Stappen en de Baayaert.

Het geheim van sinterklaas

Als speciale verassing vindt er in het kader van het 100 jarig jubileum van de Sint Nicolaasvereniging een speciale activiteit plaats.

Op vrijdagavond 22 november kunnen de kinderen op zoek naar het geheim van Sinterklaas. Dit zal plaats vinden in het Wouwse park alwaar die avond het grote Sinterklaasgeheim verborgen ligt. Tussen 18.00 en 20.00 uur kunnen de kinderen op zoek naar het geheim van Sinterklaas. Een tocht met vele verassingen. Na afloop is er voor de kinderen een meet and greet met Sinterklaas en een heerlijke traktatie.

De Sint Nicolaasvereniging wil hierbij iedereen hartelijk danken voor de giften tijdens de collecte, de sponsors en de Lions Wouw.[l]