Theatervoorstelling dementie Strepen op het Raam

NISPEN/WOUW - De gezamenlijke partijen Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant, stichting Vrienden van Alzheimer West-Brabant en het Dementienetwerk West-Brabant organiseren met medewerking van de Gemeente Roosendaal binnenkort twee avonden over dementie.

Op deze avonden wordt het indringende toneelstuk “Strepen op het Raam” opgevoerd, waarna er een nagesprek met het publiek is onder deskundige begeleiding. Beide avonden zijn ook de casemanagers dementie van deze kernen aanwezig, evenals het Mantelzorgsteunpunt en Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant.

De avonden worden georganiseerd voor inwoners van Wouw en Nispen, mensen met dementie en hun mantelzorgers, mensen die betrokken zijn bij dementie, winkeliers en verenigingen. Samen willen we naar aanleiding van de verschillende scènes uit het toneelstuk met elkaar in gesprek gaan over de vraag: Hoe kunnen we mensen met dementie zo lang mogelijk in onze samenleving in Wouw en in Nispen laten meedraaien?

Uiteraard is er ook veel aandacht voor de mantelzorgers van mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie. Het doel is vooral om de bewustwording rondom deze ziekte te vergroten en de discussie te voeren over de noodzaak om ook als dorp dementievriendelijk te willen worden, en de vraag te beantwoorden: Wat kunnen we hier zelf aan bijdragen?

Deze avonden zijn gratis toegankelijk, we vragen u wel vooraf aan te melden via het emailadres; info@dementienetwerkwb.nl onder vermelding van uw naam, woonplaats en telefoonnummer. Eventuele vragen kunt u ook naar dit mailadres stellen.

Graag ontmoeten we u bij een van deze twee boeiende avonden:

woensdagavond 20 november in Dorpshuis Nisipa, Nispen om 19:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur);

woensdagavond 4 december in De Geerhoek in Wouw om 19:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur). [l]