Minioren team ZPV Hieronymus. FOTO F. DE WARANDE
Minioren team ZPV Hieronymus. FOTO F. DE WARANDE F de Warande

Miniorenteam Hieronymus eerste in voorronde nationale clubmeet

ROOSENDAAL - In het weekend van 9 en 10 november werden in heel Nederland de regionale clubmeet gezwommen. Bij deze wedstrijd strijden alle minioren zwemmers, tussen de 6 en 12 jaar, van verschillende zwemverenigingen tegen elkaar.


Iedere tijd die een zwemmer neerzet wordt omgezet in punten. Per leeftijdsklasse werden 4 verschillende afstanden gezwommen. Het is juist de bedoeling om zo min mogelijk punten te halen! Je hebt bij iedere afstand in iedere leeftijdsklasse goede zwemmers nodig.

Binnen Hieronymus is het de afspraak dat als het enigszins mogelijk is, alle minioren meedoen aan de clubmeet. Daarom mochten er 20 zwemmers mee:
Adam, Alón, Anoar, Jens, Kick, Romano, Thijmen, Britt, Evelien, Fleur, Indy, Karlijn, Kate, Liv, Mieke, Merel, Pien, Quincy, Rona en Yill reisden als team af naar Oosterhout.
Voor sommige was het best spannend omdat dit de eerste keer was dat ze mochten zwemmen binnen de clubmeet, maar zij werden al snel op het gemak gesteld door de oudere minioren. Ondanks dat we nog wat jongens tekort komen zat het op de gezwommen afstanden wel goed. Dit bleek ook wel toen in de pauze de tussenstand bekend gemaakt werd, ze stonden eerste! Nu maar hopen dat ze het konden vasthouden. Maar ook dit jaar is de huidige groep minioren weer ijzersterk, ze hebben veel plezier, trainen hard en weten als het eropaan komt snelle tijden weg te zetten!!

Records
Op bijna alle afstanden zwommen de Hieronymus zwemmers een persoonlijk record, maar ook tijdens de estafettes werden de wisselingen, onder luide aanmoedigingen, keurig uitgevoerd zodat ook hier de punten gepakt werden. Ze eindigden dan ook als eerste, een mooi teamresultaat dat in februari 2020 een vervolg gaat krijgen. Want voor het eerst zijn er twee voorrondes op regionaal niveau en de resultaten van beide wedstrijden bepalen welke teams er naar de landelijke Arena Clubmeet finale in april mogen gaan. Maar afgelopen zondag was het al groot feest, want de zwemmers vonden het maar wat fantastisch om met de grootste beker naar huis te gaan! [l]