Samen eten: op weg naar Kerstmis

ROOSENDAAL - Al ruim 30 jaar worden in de Kruiskerk, Lucasplein Roosendaal, gedurende de advent sobere soepmaaltijden bereid. Het thema van dit jaar is "Hoe vrij zijn wij?" Dit thema sluit aan bij Spirit in Roosendaal en bij de tentoonstelling in het Tongerlohuis over 75 jaar bevrijding van Roosendaal.

De maaltijden zijn steeds op maandag en wel op 2, 9, 16 en 23 december van 18.00 tot 19.00 uur. Er wordt van de deelnemers een vrije gift gevraagd, waarvan de opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar is gekozen voor 'Vluchtelingenwerk Roosendaal'.

Residentie de Kroeven
In de Moeder Godskerk werden in het verleden ook adventsmaaltijden georganiseerd. Deze kerk is, zoals velen van u zullen weten, gesloten. Er wordt echter met de adventsmaaltijden een doorstart gemaakt in het nieuw opgerichte pastorale steunpunt in 'Residentie de Kroeven', Kroevenlaan 100. Hier zullen de maaltijden zijn op 27 november en 4, 11 en 18 december, maar dan op een ander tijdstip dan vroeger, namelijk om 12.30 uur. Ook hier is gekozen om de opbrengst van de vrije gift te bestemmen voor een goed doel. Dat doel is 'Een andere Kerst', een gezellige middag in kerstsfeer die jaarlijks op de eerste kerstdag wordt georganiseerd door de Gemeenschap Sant'Egidio Roosendaal voor mensen die op die eerste kerstdag alleen of eenzaam zijn. Helaas is eenzaamheid, vooral onder ouderen, in deze tijd een groot probleem.

Evangelische gemeente
In de Evangelische Gemeente Roosendaal vinden maaltijden plaats op donderdag 12 december en vrijdag 20 december (kerstdiner). Deze maaltijden beginnen om 18.00 uur. Adres: Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal. [l]