Afbeelding
Foto: Wereldwinkel Roosendaal

De Wereldwinkel verzorgt ook

ROOSENDAAL - De wereldwinkel verkoopt veel kunstnijverheid producten. Bijvoorbeeld schalen, beelden, keramiek en vazen van steen, glas, hout of metaal. Van oudsher - en in Roosendaal al 45 jaar – verkoopt de wereldwinkel koffie, thee en rietsuiker. Tegenwoordig is dat assortiment flink uitgebreid met rijst, noedels, kruidenpasta en chocola. Verder is het assortiment ook veranderd. 45 jaar geleden verkochten we alleen koffiebonen, nu verkopen we koffiebonen, gemalen koffie en koffie in cups voor die speciale apparaten.

Alle producten zijn faitrade en komen uit ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Zuid- en Midden-Amerika. Langzamerhand worden er ook andere en nieuwe producten in de ontwikkelingslanden geproduceerd. Een voorbeeld daarvan is Seepje. Dat is een natuurlijk wasmiddel voor in de wasmachine en wordt gemaakt van de vruchten van de Sapindusboom. De Sapindusboom groeit in Nepal. Door de mensen in Nepal worden de vruchten geplukt. De vruchten geven bij aanraking met water een natuurlijke, schuimende zeep af met reinigende en antibacteriële eigenschappen. In een fabriek in Kathmandu worden de schillen verwijderd en blijft er een natuurlijke zeep over. De plukkers en de mensen in de fabriek krijgen voor hun werk een eerlijk loon. En het wasmiddel is in de wereldwinkel te koop.
Naast wasmiddel verkoopt de wereldwinkel sinds kort ook handzeep en bodylotion uit Thailand. Er zijn van de handzeep verschillende geuren, zoals mango, lavendel en jasmijn. Deze producten lenen zich uitstekend voor een klein Sinterklaas of Kerstcadeautje. En als u toch in de winkel bent, kunt u ook nog andere cadeaus vinden. Wereldwinkel Roosendaal, Nieuwe Markt 60, 4701 HK Roosendaal, tel 0165-559434, Email: wereldwinkelroosendaal@gmail.com facebook: www.facebook.com/wereldwinkelroosendaal Website: www.wereldwinkelroosendaal.nl [l]

Afbeelding