Competitie rond jeugd. Foto Richard de Witte
Competitie rond jeugd. Foto Richard de Witte Richard de Witte

Negende ronde schaakcompetitie schaakvereniging de Pion

ROOSENDAAL - Afgelopen vrijdag heeft alweer de 9e ronde van de interne schaakcompetitie en schaakles weer plaatsgevonden. De eindstreep en ontknoping van de competitie komt in zicht, maar er zullen eerst nog een aantal partijen gespeeld moeten worden voordat de winnaars in de diverse groepen geƫerd kunnen worden met een prijs.

Voordat het zover is wordt er op zondag 8 december de eerste van in totaal vier rondes van de district-cup gespeeld in de thuisbasis van de jeugdafdeling van schaakvereniging De Pion, in het Jan Tinbergen College aan de Commandobaan te Roosendaal. Deze toernooien zijn vooral bedoeld voor beginnende schakers, waarbij verschillende groepen worden ingedeeld op basis van de stap waarin de spelers momenteel les krijgen (Stap 1 t/m 6). Bij de laatste toernooironde worden de prijzen uitgereikt, waarbij geldt dat de beste drie resultaten over de vier ronden, per stap, de eindranglijst bepalen.

De eerste ronde vangt aan om 13.00 uur. We vragen u graag aanwezig te zijn voor 12.45. De middag is rond 16.00 uur afgelopen. Er wordt gespeeld op de volgende zondagen: 8 december, 12 januari, 16 februari en 15 maart. Aanmelden kan via de website van de Pion (www.depion.nl/district-cup) of stuur een mail naar factotum.de.pion@gmail.com

Derby tegen BSV

Op 1 december is er tevens nog een heuse derby tegen de Bergen op Zoomse schaakvereniging BSV. De jeugd van SV De Pion neemt het hierbij op tegen het team van BSV. Dit belooft dus een spannende wedstrijd te worden tussen de twee clubs. In het artikel van volgende week zal hier iets uitgebreider op in worden gegaan.

Welkom op lesavond

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf ook eens een kijkje te nemen hoe een lesavond van de jeugd bij schaakvereniging de Pion verloopt. Elke vrijdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur bent u van harte welkom op het Jan Tinbergen college in Roosendaal. U vindt ons op de 2e etage in de aula. We hopen u hier te mogen begroeten.[l]