Vlnr: Joram, Bas, Tico en Toine. FOTO D. ORNEK
Vlnr: Joram, Bas, Tico en Toine. FOTO D. ORNEK D. Ornek

Dynamo-Roosendaal heren nog steeds bij de top

ROOSENDAAL - In de vroege ochtend van zondag 17 november was de eerste groep heren aan de beurt om hun finale van het Nederlands Kampioenschap heren turnen teams te turnen. De kwalificatie was twee weken geleden in Waalwijk, maar deze keer moest er afgereisd worden naar het Limburgse Sittard. Tijdens de kwalificatie mocht het hele team alle toestellen doen en telde de beste drie scores, deze keer mochten er maar drie turners een toestel doen en telde dus alle turners. De beste zes teams waren door naar de finale.

Mats Gerritsen, Jens Smit, Victor van Nuffel en Bas Rasmussen kwamen uit in niveau 16. Mats turnde tijdens de finale voltige, ringen, brug en rekstok. Jens deed alle zes de toestellen en Victor turnde vloer, voltige, sprong, brug en rekstok. Bas mocht vloer, ringen en sprong doen. Mats zijn beste toestellen waren ringen en rekstok. Jens had hoge punten op ringen en sprong. Victor haalde mooie scores voor het team op vloer en rektok. Bas zijn punten waren hoog op vloer en sprong. Zij haalden met hun team een mooie 4e plaats.

In de tweede wedstrijd van de dag was het de beurt aan Seth van der Meer, Rego Saarloos, Jasper Joosen, Delano Kromoredjo en Pjotr Semenov. Dit team kwam uit in niveau 14. Seth turnde voltige, sprong, brug en rekstok. Rego turnde alleen sprong niet en Jasper sloeg rekstok over. Delano liet brug aan hem voorbijgaan en Pjotr voltige. Seth had op brug en sprong hoge scores. Rego zijn punten waren op vloer en rekstok onmisbaar en Jasper zijn beste punten haalde hij op voltige en sprong. Delano liet op rekstok een mooie oefening zien en Pjotr deed dit op vloer en ringen. Zij werden 5e.

In de laatste wedstrijd van de dag waren Toine Hemelaar, Bas Wijnsma, Joram Brouwers en Tico van der Horst. Vorig jaar waren deze heren Nederlands Kampioen geworden in niveau 7 en daarom turnde ze dit jaar in niveau 6, een zeer dappere keuze van trainer en turners. Dit niveau bestond vooral uit heren in de leeftijdscategorie junior 1, 2 en senior, terwijl het dynamo team bestond uit 2 jeugd turners en 2 junior 1 turners. Dat zij de finale haalden was al een hele prestatie en ook hierin stonden ze hun mannetje. Toine turnde vloer, ringen, sprong en brug. Bas deed alle toestellen en Joram liet alleen ringen aan hem voorbij gaan. Tico turnde voltige, ringen en rekstok. Toine zijn beste scores waren vloer en brug. Bas haalde hoge scores op voltige, ringen en sprong. Joram wist op vloer en sprong zijn beste punten te halen voor het team. Tico had mooie punten op rekstok en voltige. Ook zij werden verdient 5e.

De heren gaan nu vol trainen om vanaf volgend jaar februari aan het individuele Nederlands Kampioenschap mee te doen.[l]