Het team van Huidpunt viert feest.
Het team van Huidpunt viert feest. Foto:

Huidpunt BV viert 12,5 jarig bestaan

ROOSENDAAL – Huidpunt B.V. viert feest en dat vieren ze samen met hun klanten. De praktijk voor huid- en oedeemtherapie bestaat 12,5 jaar en is uitgegroeid tot een moderne praktijk die zowel paramedische behandelingen als cosmetische behandelingen biedt met enkel natuurlijke producten. Door de apparatuur zoals een laser en een Endermologie systeem kan er een hoogwaardige behandelingen op beide fronten worden uitgevoerd (paramedisch en cosmetisch). Natuurlijk Mooi is het nieuwe motto.

DOOR ELLES JANSEN

Een specialistisch team bestaande uit vijf huid- en oedeemtherapeuten en twee praktijkondersteunsters welke tevens TEK-consulenten zijn (voor het aanmeten van "steunkousen"), staan garant voor professionele adviezen en behandeling.

Goed in je vel
"De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en daar moet je goed voor zorgen", vindt Joy van Oosterbos-van der Eerden, eigenaresse. "Je woont hier immers je hele leven in, dus wees er zuinig op. Dit is de de reden dat we werken met natuurlijke huidverbeteringsbehandelingen en producten. Een voorbeeld is onze nieuwe Endermologie behandelingen, voor huidversteviging en verstrakking voor mensen die veel gewicht zijn verloren." Huidpunt is ook specialist op gebied van oedeembehandelingen en huidaandoeningen zoals acné, couperose, pigmentvlekken, littekens en overbeharing. De laser- en endermologie apparatuur wordt gebruikt voor medische of cosmetische behandelingen. Daarnaast wordt bijvoorbeeld een detoxthee of kuur en aanvullende voedingssuplementen van Eqology (visolie, vit D3 en K2, collegeen) geadviseerd om ook van binnenuit een goede voeding van de huid te creëren. "We organiseren regelmatig workshops zodat mensen kunnen kennismaken met onze werkwijze, producten, en behandelapparatuur. Vaak in combinatie met externe partners die een affiniteit hebben met het "in balans"brengen van je lichaam en geest bijvoorbeeld mindfulness en yoga zodat je ook van binnenuit goed in je vel komt te zitten", aldus Joy.

Oncologische behandeling
De therapeuten van Huidpunt zijn gespecialiseerd in de nazorg van oncologische ingrepen en bestraalde huid waardoor bijvoorbeeld (lymf) oedeem (vochtophoping) en littekens optreden. "We geven tips en adviezen voor thuis", legt Joy uit. Met het dragen van een compressiehemd met massagepads kunnen vrouwen na een borstoperatie veel verlichting van de klachten hebben. "Inmiddels hebben wij in de loop der jaren veel expertise ontwikkeld om de fibrosevorming (verharding) aan te pakken en soepel te maken." Huidpunt werkt nauw samen met oncologische fysiotherapeuten en mamacareverpleegkundigen. Er is tevens een nauwe samenwerking met chirurgen en plastisch chirurgen met betrekking tot patiënten die een borstcorrectie hebben ondergaan vanuit buikwand.

Service
Als extra service is er de mogelijkheid tot ambulante zorg met de" huidpuntauto" voor mensen die slecht ter been zijn en hulp nodig hebben bij behandeling van oedeembenen (zwachtelen en opmeten van steunkousen). Huidpunt is tevens een avond in de week geopend zodat mensen 's avonds terecht kunnen voor een behandeling. Tijdens een intakegesprek wordt het behandeltraject besproken en bekeken of de kosten gedekt worden door de zorgverzekering of voor eigen rekening van de cliënt komen.

Jubileumactie
Huidpunt bestaat 12,5 jaar en geeft vanaf heden tot eind dit jaar een gratis intake (twv 20,00 euro) en 12,5% procent korting op de eerste behandeling of op 1 product naar keuze. Kijk op de website www.huidpunt.nl voor meer informatie. [l]