Leerlingen Het Dansatelier Roosendaal.
Leerlingen Het Dansatelier Roosendaal.

Koor, orkest en danseressen brengen 'Wenen' terug naar Roosendaal

ROOSENDAAL - Wien, Wien nur Du allein, is een bekend lied waarin de beroemde stad Wenen bezongen wordt. Deze Oostenrijkse hoofdstad ademt muziek. Dat komt niet op de laatste plaats door de vele beroemde componisten die hier geleefd en gewerkt hebben. De Stichting Weense tunes is drie geleden gestart met jaarlijks een programma te brengen vol Weense muziek en operetteklanken. Dat hiermee in een grote behoefte wordt voorzien mocht wel blijken uit de sterk groeiende belangstelling in de afgelopen jaren. Na een goed gevulde zaal, van Rottier Dance Studio, op zaterdagavond, was afgelopen zondagmiddag het een uitverkocht huis.

Koor, orkest, danseressen van het Dansatelier Roosendaal en solisten brachten onder leiding van dirigent Wil Broos, een zeer afwisselend programma waarin ieder goed tot zijn recht kon komen. De Stichting Weense tunes heeft in haar statuten o.a. staan dat men samenwerking wenst met jonge mensen om hen een podium te bieden. Dat daarbij de overdracht en dus het voortbestaan van Weense muziek en operettes ook voor volgende generaties wordt veiliggesteld, is een sterke kant.

Solistencast

Ook dit jaar mocht Angelique Wardenier niet ontbreken in de solistencast. Met haar vertolking en feestelijke presentatie, weet zij de harten van het publiek telkens weer te raken. Daarbij bleek de terugkeer naar Roosendaal van Berry Reijnen met zijn theatrale kunsten, enorm aan te spreken. De solistische medewerking van de koorleden Nico Bolmer en Piet van der Hoeven, zorgden op een zeer adequate wijze voor de vervanging van de ziek geworden tenor Koen Vereertbrugghen. Dat deze heren in zo’n korte tijd de klus wisten te klaren, was knap te noemen. Daarnaast mogen zeker niet de studenten van de Fontys Hogeschool Tilburg vergeten worden. Wat een jong talent gaat het podium de komende jaren bestormen als men de sopraan Anna Langemeyer(Hamburg) en de tenor Koen Masteling mocht zag en hoorden. Onthoudt deze namen is het advies.

Samenwerking

Nieuw was de samenwerking met leerlingen van Het Dansatelier Roosendaal. Twee verschillende groepen verzorgden de polka’s begeleid door het orkest. Het bleek een samenwerking te zijn die beslist wordt voortgezet.

Volgende editie

Zoveel enthousiaste reacties over deze verfrissende inbreng zal de Stichting zeker meenemen voor een volgende editie. Dat die er komt staat inmiddels genoteerd in menig agenda te weten zaterdag 14 en zondag 15 november, opnieuw in de feestelijke zaal van Rottier Dance Studio. Het geluid verbeteren is zeker een punt van aandacht. Wanneer deze ook helemaal naar wens zal zijn, ziet de toekomst voor de Stichting Weense tunes er rooskleurig uit. Roos: de bloem van de liefde, in dit geval de grote liefde voor de tijdloze Weense muziek www.weensetunes.nl[l]