Kunstgrasveld VV DVO 60 vernield

ROOSENDAAL - DVO 60 is getroffen en zeer gedupeerd door de vernieling van het kunstgrasveld. In de nacht van zaterdag/ zondag 16/ 17 november hebben vandalen het kunstgrasveld in brand gezet. Piet van Osta en Rene Oliekan waren er als eerste bij op deze trieste morgen. Het veld was voor 80 procent verschroeid en hierdoor onbruikbaar geworden.

Op maandag volgde al gelijk een inspectie van de gemeente en het bedrijf dat het kunstgrasveld heeft aangelegd, Ook zij waren met stomheid geslagen. DVO 60 is echt aangeslagen volgens voorzitter Theo v.d. Wegen. "Wie doet nu zo iets en het is niet te begrijpen, 14 dagen geleden heeft men getracht om de kantine af te laten branden. Het lijkt wel een gerichte actie tegen onze club. We laten ons niet uit het veld slaan en we hebben heel veel positieve steunbetuigingen mogen ontvangen voetbalverenigigngen leden, particulieren, eigen leden, KNVB maar vooral van de Gemeente. Daar zijn we iedereen erg dankbaar voor. Het bestuur heeft nu besloten om met directe ingang de veiligheidsmaatregelen op het sportpark te verhogen. Hierdoor kunnen we misschien voorkomen dat er nog meer schade aangericht wordt. Hopelijk kunnen we dan daders op heterdaad betrappen. Wat de extra veiligheidsredenen zijn maken we niet bekend", zegt Theo.

Trieste dag

Voor scheidend bestuurslid Piet van Osta was het een trieste dag. Op de dag dat hij afscheid zou nemen als bestuurslid moest hij de gehele dag bij de club zijn om veel te regelen, nieuw trainingsschema enz. Maar het kenmerkt Piet dat hij dit toch maar weer heeft gedaan. Tijdens de Algemene Ledenvergadering sprak Theo dan ook veel dank uit aan Piet. "Vooral zijn motivatie /fanatisme voor de club heeft bij mij en veel mensen veel indruk achtergelaten en dit vooral tijdens zijn ernstige ziekte. DVO 60 stond altijd vooraan. Zijn ziekte was niet belangrijk als het maar met de club goed ging, dit is typisch Piet. Gelukkig gaat hij de club niet verlaten. Hij gaat ondermeer een adviserende rol krijgen, voorbereidingen 60 jaar bestaan, trainer van de j014 en zijn paradepaardje het walking football. Dus is er genoeg te doen". Tijdens de druk bezochte vergadering is er een comité opgericht die plannen gaat maken voor de komende jaren hoe gaan we meer vrijwilligers krijgen enz. Een mooi initiatief. Ook is er een nieuwe activiteitencommissie. "Er zit toekomst in deze mooie club", volgens Theo.

Programma

Op zaterdag 30 november speelt DVO 60 1 de stadsderby uit tegen Alliance. De wedstrijd op de Kortendijk begint om 14.30 uur.

De dames spelen op zondag 1 december een uitwedstrijd in en tegen VV Bavel. Aanvang 10.00 uur

Informatie over DVO 60 via de e mail secretarisdvo60@hotmail.com Zie ook de website wwwdvo60.nl[l]