Wielerquiz De Kade groot succes

ROOSENDAAL - Zondagmiddag 17 november werd in café het Trefpunt op de kade te Roosendaal voor de 10e maal wielerquiz de kade gehouden. Een speciale quiz want het stond in het teken van de Vuelta die komend jaar in Nederland start.

De quiz werd geopend door Phil Poppe waarna de reglementen in het Spaans werden voorgelezen. Hierna was het woord aan quizmaster Piet van Osta, Hij vroeg eerst een moment van stilte ivm het overlijden van Raymond Poulidor. Voor Piet en de deelnemende teams was het een opluchting dat de vragen in het Nederlands gesteld konden worden.

Er werden maar liefst 75 vragen gesteld over huidige wielrenners zoals Lars Boom, Greg van Avermaat, Nils Pollit en Jakob Fugelsang. Maar ook de helden van vroeger werden uiteraard niet vergeten, zoals Wim van Est, Felici Gimondi, Eddy Merckx en Roger de Vlaminck. Er waren speciale vragen over de Vuelta, dit sloeg in als een bom maar eigenlijk vonden ze het nog leuker dat er deze middag Spaanse hapjes werden geserveerd. Ron Vuyk had zijn uiterste best gedaan om deze lekkernijen klaar te maken en hij had voor de poedelprijs nog een kleine surprise.

Na alle vragen kon de uitslag bekend gemaakt worden en weer in het Spaans. Winnaar werd het Belgische team Jasper zal het doen Stuyven. Op de 2e plaats eindigde De Pin en als 3e Familie Lambregts. Phile sloot af om het wielerplafond te bedanken voor de medewerking van de quiz en ook quizmaster Piet werd bedankt en volgend jaar de 11e wielerquiz.[l]