De uitwisselingsstudenten uit Griekenland en Portugal.
De uitwisselingsstudenten uit Griekenland en Portugal.

Uitwisseling JTC met
Griekenland en Portugal

ROOSENDAAL - Er hebben 17 Griekse en 13 Portugese studenten deelgenomen aan een uitwisseling met leerlingen van het Jan Tinbergen College. De uitwisseling stond in het teken van International Debating. De vierdejaars studenten van de drie scholen wisselden ideeën en oplossingen uit over problemen aangaande het milieu en de leefomgeving.

“We zijn met deze uitwisseling begonnen om onze leerlingen kennis te laten maken met andere culturen door het gesprek aan te gaan over zaken die deze leerlingen bezighouden” aldus coördinator internationalisering Cees Elsten. “We vinden het heel belangrijk dat zij door middel van een open debat meer begrip krijgen voor elkaars standpunten”. Met de financiële steun van Erasmus+ is er een uitdagend programma samengesteld: workshops debatteren, een bezoek aan de Tweede Kamer en een afsluitende debating conference vormen de hoofdpunten van het programma. Omdat de leerlingen in gastgezinnen verblijven, wordt er ook daadwerkelijk kennis gemaakt met de Nederlandse manier van leven en denken. Uiteraard krijgt ook het gezelligheidsaspect de nodige aandacht. Zo bezochten de deelnemers Amsterdam en werd de week afgesloten met een grote quiz voor alle deelnemers en hun ouders.

In mei volgt het tweede deel van de uitwisseling. De leerlingen van het JTC verblijven dan een week in gastgezinnen in Porto of Athene en zij zullen dan het debat over climat control voortzetten. [l]