Write for Rights

ROOSENDAAL - Op zaterdag 7 december kunnen belangstellenden meedoen aan de wereldwijde Write for Rights schrijfactie van Amnesty. Om 11.00 wordt de actie geopend door burgemeester Han van Midden in de Coffeecorner van Bibliotheek Roosendaal. Tussen 11.00 en 14.00 uur kunnen er brieven geschreven worden.

Het schrijven van brieven lijkt een verdwenen ambacht. Maar schijn bedriegt. Op 10 december – de Dag van de Mensenrechten – triomfeert de persoonlijke, handgeschreven brief tijdens Amnesty’s Write for Rights. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Dit jaar vragen we tijdens de Write for Rights speciale aandacht voor kinderen en jongeren. Jongeren als Magai Matiop Ngong uit Zuid-Soedan, die de doodstraf kreeg toen hij pas 15 jaar oud was. Amnesty is altijd tegen de doodstraf, overal en voor iedereen.

Write for Rights vindt plaats in Bibliotheek Roosendaal, Markt 54a op zaterdag 7 december van 11.00-14.00 uur. Het wordt op prijs gesteld als u zich aanmeldt via info@amnestyroosendaal.nl. [l]