Afbeelding
Foto:

Onderzoek naar zelfrijdend vervoer bij de Stok

ROOSENDAAL - West-Brabantse gemeenten gaan in 2020 ruim 6,8 miljoen investeren om de verkeerssituatie in de regio te verbeteren. Ook hebben zo'n vijftig verkeersprojecten in West-Brabant groen licht gekregen.

Wethouders uit de regio en de provincie zijn afgelopen week akkoord gegaan met het uitvoeringsprogramma 2020. De gemeenten in West-Brabant investeren meer dan € 5,4 miljoen in projecten die de verkeersinfrastructuur verbeteren en meer dan € 1,4 miljoen in projecten die het verkeersveilig gedrag bevorderen. De provincie stelt hiervoor ruim € 3,9 miljoen subsidie beschikbaar. "Zo werken we gezamenlijk aan een bereikbare en verkeersveilige regio met deze 50 projecten", aldus wethouder Cees Lok.

In Roosendaal vinden er in 2020 verschillende projecten plaats om het verkeer veiliger te maken. Zo worden de fietsvoorzieningen aan de oostzijde van de Strausslaan verbeterd. Daarnaast wil de gemeente Roosendaal ook een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar zelfrijdend vervoer bij recreatiegebied De Stok. Michael Yap (PvdA) vraagt zich alleen wel af waarom de gemeente energie gaat steken in een dergelijk project. "Is dit de wens van gebruikers en bedrijven die gevestigd zijn op recreatiegebied De Stok?", wil hij weten. [l]