Nieuw onderzoek naar cameratoezicht Passerelle

ROOSENDAAL - Er komt een nieuw onderzoek naar de mogelijkheid om cameratoezicht in te zetten bij de Passerelle. Dat laat burgemeester Han van Midden weten op vragen van het CDA en VLP.

DOOR REMKO VERMUNT

De twee partijen stelden onlangs vragen aan de burgemeester omdat er wederom sprake was van vernielingen aan de brug. "Bijna alle glazen panelen vertonen flinke barsten en de lift is beklad en bevuild. Eerder zijn ook vermoedens geuit dat er rondom de Passerelle strafbare gedragingen plaatsvinden, zoals de handel in en het gebruik van drugs", stelden de partijen. De burgemeester laat weten op de hoogte te zijn van de staat van de Passerelle. "We zijn met u van mening dat er sprake is van aanzienlijke vernieling en bekladding." Dat blijkt ook uit de cijfers. De afgelopen vier jaar was er 100.000 euro nodig om de schade op de brug te herstellen, maar in de eerste tien maanden van dit jaar is er nog eens voor ongeveer 125.000 euro schade aangericht. "De daders zijn niet bekend, waardoor de kosten niet kunnen worden verhaald."

En hoewel er geen sprake is van een gevaar voor de veiligheid van gebruikers, kunnen de vernielingen wel zorgen voor een gevoel van onveiligheid. "Wij zijn opnieuw aan het onderzoeken of cameratoezicht mogelijk is op de Passerelle. Wij hopen hier op korte termijn duidelijkheid over te kunnen verschaffen. Politie en gemeentelijke handhavers blijven alert op verstoringen van de openbare orde en veiligheid in het gebied.[l]