De pietendisco op Heerle. FOTO CAROLIEN WAYOP
De pietendisco op Heerle. FOTO CAROLIEN WAYOP Carolien Wayop

Geslaagd bezoek Sinterklaas en leuke Pietendisco

HEERLE - Zondag 17 november was het groot feest in Heerle. Sinterklaas is weer in het land en heeft ook een bezoek gebracht aan ons dorp. Wat bracht deze goede man allemaal met zich mee? In ieder geval waren er veel kindjes op af gekomen.

De dag begon mooi, met een stralende zon. De kindjes waren allemaal afgekomen op de muziek en de stoet dat door het dorp trok. Onze grootste publiekstrekker was natuurlijk Sinterklaas. Hij had wederom genoeg pieten meegenomen om al het snoepgoed uit te delen. Na een rondgang door het dorp waarin alle kindjes met de Sint meeliepen, kwamen ze aan bij De Schalm. Alwaar de muziek begon te spelen. Alle kindjes werden uitgenodigd om samen met Sinterklaas binnen feest te komen vieren.

Eenmaal binnen was de Sint even kwijt. De kindjes zaten geduldig te wachten wanneer hij zich weer zou laten zien. Een van de pieten kon mooi fluit spelen, waardoor piet samen met de kindjes Sinterklaas tevoorschijn had gefloten.
Na een oorverdovende knal werd het feest ingeluid. De kindjes konden dansen en zingen in de pietendisco. Er waren weer spelletjes te spelen en medailles te knutselen. En natuurlijk was er veel snoepgoed en limonade voor alle kindjes. En de schmink kon ook niet ontbreken deze middag.
Na al het spelen werden de kinderen nog getrakteerd op een heus optreden van de Snollebollekespiet en samen gingen de kindjes van links naar rechts. Een echte Pietenpolonaise volgde en wederom een enorme knal waardoor er confetti door de ruimte vloog. De Sint bleek niet met lege handen te zijn gekomen, hij had voor alle kindjes een cadeautje meegenomen. Nadat iedereen een cadeautje en een snoepzak had bemachtigd werd de dag afgesloten door Sinterklaas.[l]