Damink sterk bij Warandeloop in Tilburg

ROOSENDAAL - Marissa Damink (24), gastlid bij de Roosendaalse atletiekvereniging THOR, wist zondag 24 november sterk naar een vijfde plaats te lopen bij de internationale Warandeloop in Tilburg.

Op de korte cross van 2,4 km bleef het lange tijd erg spannend nadat een kopgroep van vijf dames zich al snel gevormd had. Damink ging daar lange tijd voorop. Tot ongeveer de laatste 100 meter was het podium nog niet duidelijk en kreeg het in grote getale aanwezig publiek een mooie strijd te zien. Damink, normaal een 800 meter baanatlete, deed mee met de korte cross om uithoudingsvermogen te trainen tijdens het winterseizoen. Door uiteindelijk een vijfde plek te bemachtigen laat ze zien dat ze de basis voor haar uithoudingsvermogen al gelegd heeft. "Het was zwaar en dat crossen is niet mijn grootste talent, maar het ging eigenlijk heel erg goed." zegt ze zelf.

Namens THOR deden ook Manuel de Backer en Ancia van den Bos mee met de Warandeloop. De Backer (23) liep het crossgala bij de mannen. Het was voor de atleet het eerste jaar dat hij in de senioren categorie uit kwam. De Nederlands-Belgische atleet had het zwaar bij de 10 km lange cross en finishte in een tijd van 31:48. Hier mee maakt hij helaas geen kans op selectie voor het EK cross waar hij twee jaar geleden nog mee deed. Van den Bos liep bij de meisjes naar een 14e plek.[l]