Tafelgesprek over vrijheid en onderwijs

ROOSENDAAL - We leven in een vrij land, met gelijke kansen en in vrijheid met elkaar. Is ons onderwijs daar een afspiegeling van? Die vraag staat centraal in het derde tafelgesprek dat Spirit Roosendaal dit najaar organiseert met het Erfgoedcentrum Tongerlohuys. Roosendalers vertellen over wat vrijheid anno 2019 voor hen betekent, met elke keer als insteek een actuele maatschappelijke kwestie. Aanstaande zaterdag 30 november gaat het over vrijheid en onderwijs.

Aan tafel komt Teun Dekker, directeur van basisschool De Kroevendonk en leerlingen en ouders van zijn school. Op Dekkers school is elk kind welkom, ook kinderen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen of gedragsproblemen. Dit zogenoemd inclusief onderwijs op zijn school lukt goed, aldus Dekker. “Ons onderwijsteam streeft ernaar een schoolgemeenschap te zijn waarin echt in vrijheid met elkaar wordt omgegaan. Daarvoor moet je wél inzetten op een zinvolle en duurzame omgang met iedereen op school, dus met kinderen, ouders en schoolteam. Natuurlijk zijn er ook weleens spanningen én grenzen, maar omdat het hele team naar hetzelfde visioen toe werkt, komen er altijd oplossingen.” De school heeft zelfs een lied over hun visioen: het inclusielied. Dat zal op 30 november te horen en te zien zijn. En het publiek kan met de gasten in discussie.
Zaterdag 30 november, vrijheid en onderwijs, tafelgasten: Teun Dekker, directeur basisschool De Kroevendonk en kinderen en ouders van zijn school. Plaats: Tongerlohuys, Kerkstraat 1 om 14.00 uur. [l]