Stichting ZINNIA blikt
terug en kijkt vooruit

ROOSENDAAL - Stichting ZINNIA is een non-profit organisatie met als doel het sociale leven te bevorderen van alle bewoners, in de Gemeente Roosendaal, die verborgen in armoede leven en in een isolement dreigen te raken of al zitten. Stichting ZINNIA doet dit door het organiseren van evenementen en door op te treden als tussenpersoon van, en in samenwerking met, diverse lokale maatschappelijke organisaties.



Het jaar zit er weer bijna op. Gedurende 2019 heeft stichting ZINNIA weer heel veel kinderen, hun ouders en andere volwassenen blij kunnen maken met het aanbieden van diverse activiteiten en evenementen. Of ze nu door henzelf waren georganiseerd of door andere organisaties. Telkens waren er lachende en onbezorgde gezichten. Tijdens de speelmiddag, in de speeltuin met Pasen, bij de Avondvierdaagse, de kindervoorstellingen, het zwemmen, de bingo’s en ook tijdens het maken van de fotoshoot.

Op zondag 24 november waren er zelfs bijna 200 mensen in het Huis van de Westrand om het grote Sinterklaasfeest te vieren. Stichting ZINNIA hoopt hiermee het leven voor een groot aantal gezinnen met financiële uitdagingen, voor een kort moment toch een beetje aangenamer te hebben gemaakt.
Als afsluiter van 2019 kan stichting ZINNIA met hulp van Stichting Paul en Stichting IJsbaan Roosendaal (Roosendaal on Ice) tientallen kinderen laten schaatsen op de prachtige overdekte schaatsbaan op de Markt in Roosendaal.

Plannen in 2020
Op de planning van stichting ZINNIA voor 2020 staan o.a. Kindercarnavalsfeest, Bosdag, Bingo, Strandfeest en aan het einde van het jaar een groot Sinterklaasfeest. Ook verwachten we weer samen met Stichting Paul en Thor een hoop kinderen te kunnen laten meelopen met de Avondvierdaagse en samen met het Openluchttheater Vrouwenhof en Jeugdfonds Cultuur Brabant de kinderen de mogelijkheid te bieden om naar de kindervoorstellingen te kunnen laten gaan.

Hiernaast blijft stichting ZINNIA tussenpersoon van Gezinnen in Armoede (Linda Foundation), Jeugdfonds Cultuur Brabant, Stichting Babyspullen en Stichting Jarige Job.

Stichting ZINNIA helpen
Om alle plannen waar te kunnen maken is stichting ZINNIA afhankelijk van fondsen en donaties. Dit kost vaak erg veel moeite, maar de dankbaarheid van de gezinnen die ermee geholpen worden, maakt het meer dan waard.
Als u stichting ZINNIA wilt steunen kijk voor meer informatie op de website: www.stichtingzinnia.nl en via het contactformulier kunt u uw vragen stellen of opmerkingen doorgeven .[l]