De pupillen 2 tijdens hun warming up.
De pupillen 2 tijdens hun warming up. trainster

Opnieuw mooi weekend voor Turnsters A selectie

ROOSENDAAL - Afgelopen weekend was het de Turn Totaal Breda Cup in sportcomplex de scharen in Breda. De TTBC is een wedstrijd waarin je per toestel een medaille kunt winnen dus kans om in de prijzen te vallen is aanwezig. Dit is ook al jaren een vast toernooi voor de turnsters uit de A Selectie van Dynamo Roosendaal. Ook dit jaar mochten de turnsters hier weer aan mee doen.

Op zaterdag werd het het eerste wedstrijdje dit seizoen voor de jongste turnsters van de A selectie, de instappers. Uitkomend in het hoogste niveau kunnen ze in Breda bekijken hoe ze ervoor staan. Emely Traas, Sarah van den Kolk en Luna Besters mochten als eerste in de vroege ronde optreden. Sarah wist drie medailles mee naar huis te nemen; zilver op vloer en rek en brons op sprong, Emely behaalde een zilveren medaille op balk. VoorLuna helaas deze keer geen medaille maar een mooie wedstrijdervaring rijker.

In ronde twee zaten de pupillen 1 N1, Bryanna en Naomi en pupil 2 N1, Kyara. Bryanna wist netjes brons op sprong te bemachtigen en Kyara ging met vier medailles naar huis! Goud op sprong, zilver op brug en vloer en brons op balk. Voor Naomi helaas geen prijs deze wedstrijd.

In ronde drie mocht Joany turnen, uitkomend in jeugd 2 supplement C. Zij mocht goud meenemen voor brug en brons op sprong.

En in de laatste ronde van de zaterdag mochten Lois, Elin en Dewi turnen in de Jeugd 1 N2. Elin haalde goud op sprong en brons op brug. Dewi mocht drie medailles meenemen; goud op brug en brons op balk en vloer. Helaas moest Lois ook zonder medailles naar huis, maar ook voor haar een mooie wedstrijd zonder hele grote fouten geturnd.

Zondag
Op zondag was er wederom een volle turndag in Breda. In de eerste ronde mochten de pupillen 1 N2 Nikki en Jada en de pupillen 2 N2 Iris, Sterre, Lilly, Dina en Bridget turnen. Helaas moest Lilly afmelden ivm. ziekte. Nikki wist twee zilveren medailles te bemachtigen op vloer en rek. Jada helaas net twee keer naast de prijzen op sprong en rek.

Het podium stond vol met pupillen 2 turnsters. Op brug Sterre op 1, Dina op 2 en Bridget op 3. Iris wist goud te bemachtigen op zowel balk als sprong. Bridget behaalde op sprong brons en wist ook nog een gouden medaille op vloer binnen te halen.

De tweede ronde was een rust ronde voor de trainsters van Dynamo Roosendaal.

In de derde ronde mocht Micaela turnen in de jeugd ere. Micaela had een lichte handblessure maar kon toch drie toestellen turnen. Ze was de enige turnster die op het niveau jeugd 1 ere uitkwam dus drie maal goud voor Micaela op sprong balk en vloer dus.

En in de laatste ronde mochten Manouk en Iefke senior supplement A en Esmee en Joella junior supplement B hun kunsten laten zien.

Voor alle turnsters medailles om mee naar huis te nemen. Manouk goud op brug en vloer zilver op sprong en brons op balk, Iefke mocht twee maal brons meenemen op sprong en vloer.

Esmee goud op brug en balk en brons op sprong, Joella greep net naast de medailles op sprong maar wel een zilveren medaille voor haar op vloer.

Succesvol
Wederom een succesvol, druk en gezellig turnweekend met mooie resultaten voor de turnsters en trainsters van de A selectie.

Volgende week eerste kwalificatie in Panningen voor de N2 turnsters. [l]