Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Christel loopt 80 kilometer voor Serious Request

ROOSENDAAL - Christel Goorden staat een tocht van zo'n tachtig kilometer te wachten. Ze loopt dit jaar mee met 3FM Serious Request: The Lifeline. "Een etappe van van twintig kilometer is geen uitdaging voor mij, daarom heb ik vier etappes achter elkaar geplakt", vertelt de fanatieke wandelaarster. Ze kan dan ook haast niet wachten om te beginnen. "Maar het is wel een beetje spannend hoor."

DOOR REMKO VERMUNT

Serious Request leeft bij de familie Goorden. Dat begon ongeveer in 2013 toen haar zoon naar Serious Request zat te kijken op televisie. "Het Glazen Huis stond toen in Leeuwarden en hij zag daar mensen met de fiets aankomen om een cheque te overhandigen. 'Kan ik dat ook?', vroeg hij ons toen", legt Christel Goorden uit. Samen met zijn vader ging hij oefenen en op 19 december 2014, toen het Glazen Huis in Haarlem stond, stapte hij samen met zijn vader op de fiets om dat hele eind al fietsend te overbruggen. "Op z'n stadsfiets. Hij was nog maar vijftien jaar oud en ze hadden heel slecht weer. Ze waren om 05.00 uur vertrokken en kwamen uiteindelijk rond 18.00 uur aan", vertelt ze trots. Het jaar daarna bakte haar zoon cupcakes voor het goede doel.

Vierdaagse

"En in 2016 kwam het Glazen Huis naar Breda." Christel besloot haar wandelschoenen aan te trekken en al lopend naar het Glazen Huis te vertrekken. "Maar één keer naar Breda lopen was voor mij geen uitdaging. Ik loop al sinds 2012 de Nijmeegse Vierdaagse, dus ik ben wel wat gewend." Daarom maakte ze haar eigen vierdaagse. Vier dagen achter elkaar liep ze naar Breda. Steeds met andere metgezellen die vijf euro betaalden om mee te mogen lopen. "Uiteindelijk heb ik een cheque van 2470 euro kunnen overhandigen."

Tachtig kilometer

Toen bekend werd dat de deejays van 3FM dit jaar zelf etappes gaan wandelen van Goes naar Groningen, ging het bij Christel meteen kriebelen. "Eén etappe is ongeveer 17 tot 20 kilometer. Daarom besloot ik er vier achterelkaar te plakken, dat levert een tocht op van ongeveer tachtig kilometer." Christel loopt dan ook mee van Goes tot Roosendaal en daarmee hoopt ze zoveel mogelijk geld in te zamelen. "Ik heb ook nog andere acties, zo kunnen mensen hun statiegeldbonnetjes inleveren bij de Plus in de Tolberg én ik ga zogenaamde wandelpoppetjes verkopen."

Serious Requestwinkel

Dat laatste gaat waarschijnlijk gebeuren in een speciale Serious Request-zaak die op 16 december opent in de Passage. Drijvende kracht hierachter is Sylvia Torn die ook betrokken is bij de ontwikkeling van de Biggelaar. "De plannen voor de Biggelaar zijn zo goed als af, daarbij is het wachten op besluitvorming. Daarom besloten we om ons op een andere manier in te zetten voor de stad. Uiteindelijk hebben we maar één doel: zoveel mogelijk bezoekers naar Roosendaal trekken." Er wordt overlegd met andere ondernemers, Citymarketing Roosendaal en de gemeente. "Samenwerken is het credo."

Epicentrum

In het oude pand van MaVie in de Passage wordt daarom tijdens Serious Request een soort epicentrum opgezet waar alle acties vanuit Roosendaal worden bijgehouden. Zo worden er interviews afgenomen met deelnemers, er worden acties georganiseerd om geld in te zamelen én er worden dus spulletjes verkocht. "Ook gaan we een ruilactie starten, waarbij vijf tot tien vrijwilligers beginnen met een wc-rol en het is aan hen de taak om in een week tijd een zo'n groot mogelijk voorwerp te verkrijgen door te ruilen", legt Sylvia uit. "Dat voorwerp wordt aan het einde van de week geveild voor het goede doel."

Boegbeeld

Christel is dit jaar uitgekozen als boegbeeld van alle Roosendaalse acties. Zelf vindt ze het echter nog wel een beetje spannend. "Het wordt hiermee wel wat groter dan ikzelf had gedacht." Toch heeft Christel er enorm veel zin in. "De route is voor mij nieuw en ik ga zestien uur in het donker lopen, dat is ook even anders dan ik gewend ben. Maar ik kan eigenlijk niet wachten om te beginnen."

Doneren

Wil je Christel helpen? Kijk dan op haar actiepagina: https://kominactie.npo3fm.nl/actie/goes-roosendaal-wandelen-in-24-uur Op de hoogte blijven van de acties van de Serious Requestwinkel? Kijk dan op www.geeft.nu [l]