Afbeelding
Foto:

Vrijwilligers uit Kalsdonk in het zonnetje gezet

ROOSENDAAL - Zo'n twintig vrijwilligers uit de wijk Kalsdonk zijn zaterdag in het zonnetje gezet. Zij kregen vanuit een speciale commissie de Kalsdonkspeld uitgereikt, een bijzondere waardering voor de mensen die zich dag en nacht inzetten voor hun wijk. En natuurlijk kwam ook burgemeester Han van Midden even langs om de vrijwilligers te feliciteren.

Dat gebeurde op een bijzondere dag, want afgelopen zaterdag was het vrijwilligersdag. Door het hele land werden vrijwilligers extra in het zonnetje gezet. "Begin dit jaar werd door het bestuur van dit buurthuis een commissie geïnstalleerd, de commissie Kalsdonkspeld. De commissie kreeg de opdracht de anonieme hardwerkende vrijwilliger te huldigen. Te huldigen voor hun niet aflatende inzet voor de buurt, voor de wijk", aldus Angela Roosenboom namens de commissie. Mevrouw Brenda Wetzel ontving een paar maanden geleden de eerste Kalsdonkspeld als voorzitter van de Wijk Sport Vereniging Kalsdonk. Afgelopen zaterdag kwamen daar nog 22 vrijwilligers bij die zich al jarenlang belangeloos inzetten. De werkzaamheden waar zij voor gehuldigd worden doen zij voor Kalsdonk voor elkaar, de begraafplaats, de ruilwinkel, buurtpreventie, vrijwilligers zwerfvuil, coördinator collecte kankerbestrijding, activiteiten vrouwenbond en 55-plussers.

"Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving", aldus de organisatie. "Vandaag steken we voor jullie de loftrompet op. En niet alleen vandaag. Ook morgen en overmorgen." De commissieleden streven ernaar om het doen van vrijwilligersactiviteiten voor de wijk te bevorderen en burgers te stimuleren. "De aandacht gaat niet alleen uit naar vrijwilligers op leeftijd, wij willen juist de jongeren enthousiasmeren om naast hun opleiding een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk te doen. Zo is mij bekend, dat de kinderen uit groep 8 van de Bredeschool zich verdienstelijk maken met het opruimen van zwerfvuil. En zo nu en dan worden zij meegenomen naar het Zorgcentrum Wieckendaal. Hiermee stimuleer je saamhorigheidsgevoel. Het brengt mensen om, om te zien naar elkaar."