Viering 75 jaar bevrijding

ROOSENDAAL - Op donderdagavond 12 december is er in de kapel van Mariastede een viering in het kader van 75 jaar bevrijding Roosendaal. Spirit in Roosendaal verzorgt deze avond die in het teken staat van de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer, die betrokken was bij de mislukte aanslag op Hitler in 1944 en daarom werd opgehangen.

Ds. Marjo den Bakker, die voorgaat in de viering, vertelt dat Bonhoeffer in zijn gevangenistijd brieven, gedichten en gebeden schreef. Het is werk dat tot op de dag van vandaag mensen inspireert, aldus Den Bakker. “Het houd je, of je het wilt of niet, een spiegel voor: hoe ver zou ik gaan in mijn verzet tegen onvrijheid, hoe radicaal ben ik eigenlijk”? Oud-stadsdichter Leo Lotterman draagt tijdens de viering enkele van Bonhoeffers gedichten voor. Het Zusterkoor van Mariadal zingt liederen, die aansluiten bij Bonhoeffers gedichten en gebeden. Ook zijn er dan schilderijen te zien van Jeltje Hoogenkamp, geïnspireerd op Bonhoeffers werk.

De activiteit vindt plaats in Mariastede, Theresiastraat 44, Roosendaal. Donderdag 12 december, 9.30 uur. Kosten: vrije gift.[l]