DVO'60 viert in 2020 zestig jarig bestaan

ROOSENDAAL - In 2020 bestaat de club 60 jaar. In de bode elke maand de geschiedenis van DVO'60. Vandaag deel 5 oprichting van de jeugd.

In 1974 werd door Piet van Osta - Jan Oostvogels - Chris Sonke en Jan van Dongen de jeugdafdeling opgericht, Het lukte deze groep mensen om aan het seizoen 74/75 met 2 teams deel te gaan nemen aan de competitie van de KNVB. Het begin van een bloeiende afdeling was gemaakt. In 1975 ging men voor het eerst op reis , met de bus naar Scheveningen en Blijdorp. Het werd een mooie reis voor de jeugdleden en leiders en een goed einde van de competitie. Door dit succes werd de jeugdafdeling uitgebreid naar 4 teams.

In het seizoen 1974/1975 promoveerde het 1e team naar de 1e klasse. Het team van trainer Piet van Osta sr kwam slechts 1 punt tekort voor het kampioenschap. Spelers van dit succesvolle team waren Frans Broeren - Jan Bennaars - Ad Consmulder - Piet van Osta jr - Jan Aarts - Peter vd Berg- Toon Huyps - Christ Wierckx - Rini van Nijnanten - Bram vd Jagt - Cees Verstraeten.

In 1976 kreeg DVO'60 nieuwe kleedkamers en een kleine kantine. Het houten keetje voldeed niet meer en had zijn tijd gehad. Door de uitbreiding van deze kleedkamers en kantine kon DVO'60 hun gasten eindelijk goed ontvangen.

Volgende maand deel 6 met o.a. oprichting van de damesafdeling.

Informatie over DVO'60 via de e mail secretarisdvo60@hotmail.com en zie de website wwwdvo60.nl [l]