Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Sjors Sportief op zoek naar verenigingen

ROOSENDAAL - Sportservice Noord-Brabant roept Roosendaalse sportverenigingen op om zich aan te melden voor Sjors Sportief.

DOOR REMKO VERMUNT

Afgelopen schooljaar hebben maar liefst 1722 Roosendaalse basisschoolkinderen kennis kunnen maken met diverse sportieve activiteiten dankzij Sjors Sportief. "Sjors is al jaren een regelrechte 'hit' onder de basisschooljeugd. Wegens dit daverende succes wil de gemeente Roosendaal in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant en Rabobank Zuidwest dit natuurlijk graag continueren", stelt Jerome de Clerq namens SSNB. Door 'Sjors' krijgen de kinderen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met naschoolse activiteiten binnen de gemeente. Alle aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waar kinderen zich vervolgens digitaal voor kunnen inschrijven.


Bewezen formule
Alle kinderenuit het basisonderwijs ontvangen aan het begin van het nieuwe schooljaar het Sjorsboekje en mogen één (of meerdere) cursussen uitkiezen, waar zij enkele naschoolse introductielessen kunnen volgen op locatie van (sport)verenigingen. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. "Sportdeelname kan wat ons betreft ooit groot genoeg zijn."

Aanmelden
Sjors Sportief stimuleert kinderen om een structurele actieve deelname te bewerkstelligen. "Hiervoor hebben wij alle aanbieders nodig." Het Sjorsboekje wordt begin februari 2020 weer op alle basisscholen in de gemeente Roosendaal verspreid." Meld je activiteit aan via de website www.sportstimulering.nl. Geen vereniging, maar wil je toch graag een activiteit voor deze doelgroep aanbieden? Dit kan natuurlijk ook, neem dan contact op met info@sjorssportief.nl [l]