Zebrapaden bij GoStores na reconstructie Rucphensebaan

ROOSENDAAL - De Rucphensebaan zou eigenlijk in november al op de schop gaan, maar in overleg met ondernemers en bewoners is besloten dit uit te stellen naar de derde week van januari.

DOOR REMKO VERMUNT

De reconstructie bestaat uit twee fases, waarbij eerst het gedeelte vanaf de Ettenseweg tot De Meeten aangepakt gaat worden. Daar maakt dus ook de oversteekplaats bij de GoStores onderdeel van uit. Op het definitief ontwerp is te zien dat er in ieder geval een zebrapad wordt aangelegd voor voetgangers, zodat zij makkelijker van de ene kant naar de andere kant kunnen oversteken. Dat voetpad wordt tevens doorgetrokken in de richting van de Sani-Dump. Deze eerste fase duurt 5 weken, maar parkeerplaatsen en de winkels blijven gewoon bereikbaar.

Tweede fase

Fase 2 bestaat uit het deel tussen De Meeten en de rotonde met het Spectrum. "Deze fase voeren we in gedeeltes uit. Dit doen wij om de bereikbaarheid van de bedrijven te garanderen. De inritten naar de bedrijven houden we zolang mogelijk open", aldus de gemeente. Door het kappen van een flink aantal bomen, komt er ruimte om de Rucphensebaan flink te verbreden. In totaal komt er bijna een meter extra bij, waardoor vrachtwagens en tractoren makkelijker kunnen passeren.

Omleiding

In week 3 van 2020 wordt officieel gestart met de werkzaamheden. Vanaf dat moment worden er ook omleidingsroutes aangegeven. Meer info? www.roosendaal.nl [l]