v.l.n.r. Sem, Steijn, Wessel, Kim, Felinn en Suzie.. FOTO MH
v.l.n.r. Sem, Steijn, Wessel, Kim, Felinn en Suzie.. FOTO MH MH

Hieronymus zwemmers succesvol op NK

ROOSENDAAL - In Eindhoven was het Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap. Dit kampioenschap wordt gezwommen door de beste 30 all-round zwemmers van iedere leeftijdscategorie.

Voorgaande jaren werd de start bepaald door limieten die door het seizoen behaald werden. Dit jaar voor het eerst de opzet met ranglijsten. Kans op deelname is daarmee kleiner geworden en daar mogen starten is dus eigenlijk best wel gewoon super goed! Hieronymus werd vertegenwoordigd door 6 zwemmers in 3 categorieën.

Junioren 3-4: Felinn van Lienden uit Roosendaal, Steijn Louter uit Bergen op Zoom en Sem Lazeroms uit Oud Gastel.

Jeugd 1-2: Kim Vriens uit Bergen op Zoom en Wessel Heijnemans uit Oud Gastel.

Junioren 1-2 Paralympics: Suzie Pellis uit Bergen op Zoom.

Voor de Paralympics startte er niet zo heel veel deelnemers. Met minder tegenstanders lijkt het makkelijker om een medaille te halen. Echter ook in die categorie moet er flink hard gezwommen worden om goede resultaten neer te zetten. En dat is Suzie goed gelukt. Zij sloot het week-end af met maar liefst 10 medailles: 6xgoud, 2xzilver, 2xbrons.

En ook de andere zwemmers zijn drie dagen lang goed in actie geweest en hebben weer heel wat PR’s weggezet. Het blijft een speciale wedstrijd. En ZPV Hieronymus is trots op deze kanjers! [l]