Koop je cadeau in de Wereldwinkel.
Koop je cadeau in de Wereldwinkel. Foto:

Drie gelukkige mensen

ROOSENDAAL - In deze tijd, aan het einde van het jaar, wordt vaak teruggeblikt over het afgelopen jaar. Wie zijn gestorven, wie zijn geboren of wie hebben kinderen gekregen? Wat is er allemaal gebeurd in de wereld, wat hebben we gevierd in Roosendaal? En verder vanwege de pakjes van Sinterklaas en tijdens de kerstdagen onder de boom: Wie geef je welk mooi cadeau en - soms - wie niet? Het geeft heel wat stress.

Ook wordt natuurlijk vooruitgekeken naar het nieuwe jaar. Wat gaat er allemaal gebeuren in het komende jaar. Komt er nog meer oorlog op de wereld of wordt een aantal geschilpunten op een vreedzame manier opgelost? Houden de mensen herinnering aan de afgelopen jaren en wordt de regeling van wachtgeld of overbruggingsgeld voor respectievelijk raadsleden, wethouders en tweede Kamerleden gemoderniseerd. En - hiermee verband houdend - het allerbelangrijkste: wordt het verschil tussen arm en rijk kleiner gemaakt.

Fairtrade
De wereldwinkel Roosendaal houdt zich ook met bovenstaande problemen bezig. Het verschil tussen arme en rijke landen is nog steeds erg groot. En met name de gewone mensen in bijvoorbeeld Zimbabwe, Tanzania, Ecuador, Indonesiƫ en Thailand moeten met een schijntje rondkomen. In die landen lijkt het openbaar bestuur niet altijd voor alle mensen even efficiƫnt, eerlijk en integer te werken.
Daarom verkoopt de wereldwinkel fairtrade producten, waardoor die gewone mensen geholpen worden een menswaardig bestaan op te bouwen. Die mensen hoeven niet te vluchten naar Europa.
Dus koop komend jaar veel cadeaus in de wereldwinkel. Daar worden drie mensen gelukkiger van, namelijk de maker van het cadeau, de koper en dus gever van het cadeau en de ontvanger van het cadeau! Wat wil je nog meer.
De vrijwilligers van de wereldwinkel Roosendaal wensen u fijne kerstdagen en een gezond en voorspoedig Nieuwjaar.
Wereldwinkel Roosendaal, Nieuwe Markt 60, 4701 HK Roosendaal, tel 0165-559434,
Email: wereldwinkelroosendaal@gmail.com facebook: www.facebook.com/wereldwinkelroosendaal
Website: www.wereldwinkelroosendaal.nl [l]