De vijf jeugdturnsters uit de A Selectie van Dynamo Roosendaal.
De vijf jeugdturnsters uit de A Selectie van Dynamo Roosendaal. trainster

Mooi resultaat in Luxemburg door jeugd turnsters Dynamo Roosendaal

ROOSENDAAL - Afgelopen vrijdag reisden de jeugd turnsters Micaela, Loïs, Elin, Joany en Dewi naar het Luxemburgse Bettembourg af om hun Christmas Youth Cup te turnen. Het was een flink eindje rijden en om bijtijds op de podiumtraining te zijn, die om vier uur ‘s middags begon, hadden ze besloten om op tijd aan te rijden. Een mooie zaal met toestellen waarin in de podiumtraining toch echt wel even aan gewend geraakt moest worden, heel anders dan bij ons in Nederland. Alles leek extra te veren en de vloer was rood.

Na de podiumtraining eten en op tijd naar bed, want de dag erop moesten de turnsters om 8 uur alweer in de hal staan voor het groot inturnen. De wedstrijd begon later in de ochtend. Het was de bedoeling dat de vijf jeugd turnsters als één team deel zouden nemen maar dit bleek niet volgens de reglementen. Aangezien het team van Top Turnen West door een blessure niet meer compleet was werd in goed overleg door de trainsters besloten dat er twee gemengde teams zouden komen van Dynamo Roosendaal en Top Turnen West. Hilarisch was dat er door de organisatie op een bepaald moment de combinatie Top Turnen Roosendaal van werd gemaakt via de speaker.

De turnsters hebben mooie dingen laten zien binnen de wedstrijd. Er was nog wel wat ruimte voor verbetering in sommige onderdelen maar de turnsters zijn een mooie ervaring rijker.

Het resultaat mocht er ook zeker zijn. Micaela werd bij de Benjamins derde individueel, Elin 5e, Joany 7e, Loïs 23e en Dewi 24e. Het gemengde team met Micaela en Joany werd als team ook nog eens derde en het andere gemengde team werd 7e.

Het was een lange dag voor deze turnsters en de weg terug naar huis kon met een tevreden gevoel beginnen.[l]