Fotogroep Objectief Bekeken hield onlangs een succesvolle expositie 'The Crystal Ball' in De Bergspil.
Fotogroep Objectief Bekeken hield onlangs een succesvolle expositie 'The Crystal Ball' in De Bergspil.

Succesvolle expositie 'The Crystal Ball' van Fotogroep Objectief

ROOSENDAAL - Fotogroep Objectief Bekeken presenteerde zaterdag en zondag 7 en 8 december de eerste expositie met het thema 'The Cristal Ball' in Wijkcentrum de Bergspil in Roosendaal.

De in januari 2018 opgerichte fotogroep onder leiding van de oprichter Ad Verbiest exposeerde onlangs voor de allereerste keer. De groep is gestart met de doelstelling de kennis over fotografie met elkaar te delen en zo het fenomeen fotografie naar een hoger level te tillen.

De expositie mag een succes genoemd worden. Bij het binnenkomen werd een klein invulformuliertje aan de bezoekers gegeven met het verzoek deze in te vullen. De vragen luidden onder meer: Wat vindt u van de expositie?, Wat zijn verbeterpunten? en Welk cijfer van 1 tot 10 geeft u de exposite en de kwaliteit van de foto’s?

Eigenwerk
De leden mochten ieder vier cristal ball foto’s inleveren, twee eigenwerk foto’s en vier foto’s die op een video in een aparte ruimte werd afgespeeld. De gemiddelde scores waren een 8 en de kwaliteit van de foto’s belandde vaak bij een 9.
Verbeterpunten waren het licht en de soms iets te lage plaatsing van de foto’s. "Voor velen was dat wellicht geen bezwaar, maar we gaan hier toch aandacht aan besteden", aldus Ad Verbiest.

De meeste bezoekers vonden dat zo’n jonge fotogroep een homogene en een met hoogwaardige techniek betreffende de 'Cristal Ball', een prachtige expositie had neergezet.

De drie Nestors binnen de groep hadden ieder hun eigen bord, waarbij zij hun specialiteiten konden exposeren zo waren er werken te bezichtigen van Ron van Gool (natuur- en landschapsfotograaf), Johan Vromans (portretfotograaf) en Bas Walraven (macrofotograaf).

Bij de beoordeling werd ieder vaak genoemd en geroemd om het mooie wat ze lieten zien.

De expositie werd uitbundig door de leden gesurveilleerd en de bezoekers konden met hun vragen terecht bij de fotografen. "Ik ben meer dan tevreden", besluit oprichter Ad Verbiest. [l]