Winst The Royal 4.
Winst The Royal 4. ONKP

Pokerteam The Royal 4 opnieuw naar finale Nederlands Teamkampioenschap Poker

MOERDIJK - Het 'Helwijkse' pokerteam The Royal 4 heeft zich opnieuw weten te plaatsen voor de finale van het Nederlands Teamkampioenschap poker (NTKP). Deze finale wordt gespeeld op zaterdag 12 januari in Ermelo en zal te volgen zijn via een internet livestream: www.onkpoker.nl. The Royal 4 is een van de 25 teams die hebben weten te kwalificeren voor deze finale.

The Royal 4 heeft een sterk seizoen doorgemaakt. Van september 2018 tot en met november 2018 werden in wisselende samenstelling acht voorrondes gespeeld waarvan er 2 omgezet werden in winst (Delft en Alblasserdam), 1 omgezet in een tweede plaats (Eindhoven) en 1 omgezet werd in een 3e plaats (Oosterhout). Behalve de medailles voor de twee overwinningen werden ook 4 halve finale tickets bij elkaar gesprokkeld. Dit zorgde er voor dat het team zich direct kwalificeerde voor de landelijke finale. De successen van het afgelopen seizoen zijn mede tot stand gekomen door invallers Cas Kuipers (zoals in Delft) en Jack Lems (zoals in Alblasserdam).

In de landelijke finale zal The Royal 4 in de vaste bezetting aantreden: Ronald den Hollander, Jack Bierkens, Vanessa den Hollander en Jessica Bierkens. Het team dat vorig jaar in de top 10 wist te eindigen gaat proberen de titel te veroveren. Dat levert naast prachtige schalen en de eer ook een sponsorcontract op. Dit sponsorcontract zou het mogelijk maken dat aan grote toernooien kan worden meegedaan waarbij het niet alleen om de eer gaat maar ook om het geld.

Pokeren in Moerdijk neemt toe aan populariteit. Niet alleen was er nog een Moerdijks team (The Rebuyers) dat kans maakte op het behalen van de finale van het NTKP ook worden er in het voorjaar 3 voorrondes gespeeld voor het individuele Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP). Op zaterdag 16 februari kan er gespeeld worden bij Koevoet Dancemasters, op vrijdag 5 april in De Blokhut in Helwijk en op Vrijdag 24 mei in MFC de Ankerkuil in Moerdijk. The Rebuyers hebben dapper gestreden in de drie halve finales waaraan zij deelnamen. Helaas was vooral tijdens de laatste halve finale in Oss de pechduivel de oorzaak van het feit dat Rober van Oers, Zico van Oers, Melvin Olierook en Martin van Meel zich net niet wisten te plaatsen voor de finale van het NTKP. Voor meer informatie: www.onkpoker.nl.