Prijswinnaars clubkampioenschap Witac'89. FOTO IES DEN HOLLANDER
Prijswinnaars clubkampioenschap Witac'89. FOTO IES DEN HOLLANDER Ies den Hollander

Den Hollander, Van der Zwaag en Bierkens clubkampioenen Witac'89

WILLEMSTAD - Al vanaf het ontstaan van de club in 1989 is het een traditie bij tafeltennisvereniging Witac'89 de clubkampioenschappen te spelen op derde kerstdag (27 december). Deze traditie werd ook in 2018 voortgezet en in drie categorieën werd er gestreden om de 'eremetalen'. Door verhinderingen op het laatste moment betraden slechts 13 spelers het strijdperk. De spanning, de mooie rally's en de strijdvaardigheid waren er niet minder door.

De spannendste categorie bleek die van de senioren-C te zijn. In de laatste wedstrijd zouden Jessica Bierkens en Bram Tolenaars gaan bepalen wie in hun vierkamp in de prijzen zou vallen. Bij winst van Jessica zou zij clubkampioene zijn en zouden Bram, Janny den Hollander en Bianca Vijfhoek alle drie op 1 punt blijven steken. Bij winst van Bram zou hij clubkampioen worden op basis van het onderlinge resultaat met Jessica. Jessica wist haar hoofd koel te houden en wist de gelijkopgaande wedstrijd te winnen met 12-10, 11-8 en 11-7. Bram, Bianca en Janny hadden allen 1 punt en uiteindelijk zou het aantal behaalde punten in de onderlinge wedstrijden de nummer 2 van de senioren-C opleveren. Janny bleek hierin de sterkste (80 punten). Bianca (70 punten) en Bram (68) werden respectievelijk 3e en 4e.

Senioren-B

Bij de senioren-B werden ook prachtige en spannende partijen gespeeld. In de 6-kamp werd de beslissende wedstrijd al gespeeld in de eerste wedstrijdronde. Tijmen van der Zwaag nam het hier op tegen zijn broer Yoran. Tijmen verloor de eerste game (6-11) maar stelde daarna orde op zaken door de volgende 3 games te winnen (11-8, 11-6 en 11-9). De overige partijen werden door Tijmen ook in winst omgezet (hoewel hier veel inspanning bij kwam kijken; slechts 1 partij in 3 games) waardoor hij de titel clubkampioen senioren-B voor zich opeiste. Yoran speelde verder ook een verdienstelijk kampioenschap. Hij verloor alleen van Tijmen maar...kwam goed weg in 3 andere wedstrijden die hij nipt met 3-2 in games wist te winnen; genoeg voor een 2e plaats. Desiree Nieuwkoop en Ies den Hollander hadden allebei 2 punten gehaald maar het onderlinge resultaat was in het voordeel van Desiree waardoor zij 3e werd en Ies 4e. Klaas van Exel en Dulon Gerdes hebben dapper gestreden om de punten maar kwamen nog net wat te kort op de cruciale momenten. Beiden hadden 1 winstpartij en het onderlinge resultaat was in het voordeel van Klaas. Klaas hierdoor 5e en Dulon 6e.

Senioren-A

Bij de senioren A ging driekamp volgens plaatsing. In de eerste wedstrijd versloeg Ronald den Hollander Cor bom in straight sets. In de tweede wedstrijd liet Piet van Beers zien dat hij in goede vorm verkeert, ook Piet wist Cor te verslaan met 3-0. De finale wedstrijd tussen Ronald en Piet werd door Ronald omgezet in een 3-0 overwinning.

De resultaten in overzicht

Senioren A: 1e Ronald den Hollander; 2e Piet van Beers.

Senioren B: 1e Tijmen van der Zwaag; 2e Yoran van der Zwaag.

Senioren C: 1e Jessica Bierkens; 2e Janny den Hollander. [l]