Schapen op Sabina
Schapen op Sabina Foto: Gert van der Ros

AGENDA

9-10-11-14-15 januari

Inzameling

9:00 | Bartholomeus Parochiehuis

Kleding, schoenen, wol, haak en borduurgaren en handwerk materialen kunnen elke werkdag,tussen 9.00 uur en 12.00 uur gebracht worden in het Bartholomeus Parochiehuis (naast de kerk) Markt 19a, 4761 CE, Zevenbergen, 0168-323567. Opbrengst van de goederen gaat naar het project Glas en Lood ramen van onze eigen kerk.

Woensdag 9 januari

Vrouwen van Nu

20:00 | Het Anker

De Vrouwen van Nu afdeling Zevenbergen houdt op woensdagavond 9 januari hun afdelingsavond in Het Anker. Aanvang is om 20.00 uur. Deze avond wordt verzorgd door Paul Koevermans uit Klundert met een Muzikale Bingo. Het is geen bingo met cijfers, maar met bekende liedjes. De liedjes worden ondersteund door beeld materiaal met de teksten van de liedjes erbij.

Donderdag 10 januari

KBO Klundert middag

13:30 | De Niervaert

Donderdag 10 januari is er weer een KBO-Middag in de Niervaert. We beginnen het nieuwe jaar met het spelen van het Ganzenbord. Dit spel is gemaakt door Heemkundekring Die Overdrage. Tijdens het spel staat de geschiedenis van Klundert centraal staat. Twee leden van de Heemkundekring zullen de spelers bijstaan bij het spelen. Naast het ganzenbord worden er ook vier rondjes bingo gespeeld en we sluiten de middag traditiegetrouw af met een verloting. De KBO-Middag op 10 januari begint al om 13.30 uur. Omdat het al vroeg donkers is heeft het bestuur besloten om de middag een half uur eerder te laten beginnen. De middag sluit om 16.30 uur. De zaal van de Niervaert gaat om 13.00 uur open.

Zondag 13 januari

Met herder en kudde op stap

11:30 | Fort Sabina

Het hele jaar door grazen de schapen van Van Driel op fort Sabina. Maar alleen op zondag 13 januari kan je meemaken hoe dit duurzaam landschapsbeheer in zijn werk gaat. De schaapherder en zijn kudde nemen je dan mee over het 12 ha grote fort en laten dan ook de bijzondere en historische plekken van fort Sabina zien. Ook zijn er demonstraties hoe de bordercollies van de schaapherder de kudde bijeendrijven. We gaan de natuur in én het is winter dus warme kleding, stevig schoeisel en een warme muts op. Het Sabina Schapen Event start zondag 13 januari vanaf 11 uur op het fort. De demonstraties en wandeling beginnen om 11.30 én om 14.00 uur. Informatie/reserveren kijk op fortsabina.nl en kaartverkoop: Boekwinkel het Rozemarijntje in Willemstad óf naar Primera in Klundert.