De cursisten met hun diploma.
De cursisten met hun diploma. Marcel Otterspeer

Feestelijke diploma-uitreiking cellocursus

ZEVENBERGEN - Woensdag 19 december 2018 was het zover! De cellogroep van de introductiecursus ‘Cello spelen voor een slimmer kind’, bestaande uit Tim, Anna, Evi, Femke, Lucy, Kate, Marion, Vincent en Anne, werd feestelijk afgesloten met een kerstconcertje.

Zo’n 20 ouders, opa’s, oma’s en belangstellenden genoten van de muziekstukjes ingestudeerd door de leerlingen onder leiding van docente Godelinde. In januari gaan maar liefst acht deelnemers door met een vervolgcursus van wederom acht lessen. Zo’n grote celloklas is uniek voor Nederland!

De cursus is een initiatief van de Stichting Symfonische Amateurklanken West-Brabant (SAWB). De activiteiten van deze stichting zijn onder andere het Symfonisch RuimteOrkest, het leerlingenorkest MaeStRO! en het bevorderen van het strijkersonderwijs op basisscholen in de gemeente Moerdijk met introductiecursussen cello en viool. In februari start weer een nieuwe cursus ‘ Viool spelen voor een slimmer kind’. Hiervoor kunnen kinderen van groep drie t/m groep acht van basisscholen in Zevenbergen en omgeving zich aanmelden. Dit kan via de website van ‘Meer Moerdijk’ (www.meermoerdijk.nl).

Voor verdere inlichtingen over de cursus kunt u contact opnemen met Gerrit van der Schouw via gerrit@vanderschouw.com. [l]