Johan Schultz en Gerrit de Visser winnen koppeltoernooi Amorti

ZEVENBERGEN - Afgelopen zondag is in biljartaccommodatie Amorti het jaarlijkse koppeltoernooi georganiseerd. Er hadden zich 18 koppels aangemeld, niet alleen uit Zevenbergen maar ook uit Fijnaart, Noordhoek, Zevenbergsche Hoek en Moerdijk, voor libre en driebanden. Bij de koppels hadden zich ook twee vrouwelijke deelnemers gemeld wat voor de nodige verrassingen zou zorgen.

Doordat bij een team een ziekmelding binnen kwam, werd gevraagd aan de jongste deelnemer Danick Kortsmit of hij in twee koppels wilde deelnemen met in een koppel zijn vader Edwin en in het andere koppel Jan Nodelijk. Zo konden we met twee poules in het libre en een in het driebanden het toernooi aanvangen.

Wedstrijdschema
Walter van Dongen had het wedstrijdschema zodanig ingedeeld dat de wedstrijden geheel volgens plan verliepen waardoor we tijdig aan de finalewedstrijden konden beginnen. Te vermelden is nog wel dat Dafne Machielse haar eerste partij van de dag in winst wist om te zetten tegen een gerenommeerde biljarter Jack Stoop uitslag 8 tegen 5 in 6 beurten.

Poulewedstrijden
Nadat ieder zijn wedstrijden gespeeld had werd de uitslagen van de poulewedstrijden bekend gemaakt. In poule een was dat het koppel Danick en zijn vader Edwin Kortsmit, in poule 2 Danick met koppelgenoot Jan Nodelijk. Na beraad werd aan de finale het best geclassificeerde koppel toegevoegd. Dat bleek het Moerdijkse koppel Johan Schultz en Gerrit de Visser te zijn. In de eerste finale ronde speelde Danick en Jan tegen Johan en Gerrit. Dat werd een overwinning voor Johan en Gerrit met als uitslag 19,23 tegen 13,50.

In de tweede finale moest Danick en zijn vader Edwin het opnemen tegen Johan en Gerrit. Danick kan zeer geconcentreerd naar de tafel en speelde een prachtige partij welke hij in remise afsloot, beide dus 10 punten. Nu was het de beurt aan vader die tegen Gerrit geen kans zag de partij naar zich toe te trekken, hij verloor zijn partij met 10 tegen 5.
Nadat ze vorig jaar de wisselbeker in ontvangst hadden mogen nemen ging hij dit jaar naar het Moerdijkse koppel Johan Schultz en Gerrit de Visser die de wisselbeker en een leuke waardebon overhandigd kregen.

Driebanden
Bij het driebanden werd door vier koppels anderhalve competitie verspeeld. Nadat ieder zijn vier partijen gespeeld had werd de stand opgemaakt. Het sterke koppel (Antoon Goossens en Toon Ooijen) wist in dit toernooi geen vuist te maken. Het koppel Toon Lammerse met Hans Baremans konden in al hun partijen goed partij geven en kwamen weinig punten te kort. Aldus ging de overwinning van dit koppeltoernooi driebanden naar Toon Lammerse en Hans Baremans. Beide kregen van de organisatie een leuke waardebon voor hun overwinning.
Ter afsluiting van deze dag werd er nog een Nieuwjaarsborrel aangeboden door J.B.V. Amorti waar nog lang werd nagesproken over diverse partijen. [l]