'Stadstafel Zevenbergen' is gevormd en start met Kick-off meeting

ZEVENBERGEN - De kern Zevenbergen verdient meer aandacht, alle burgers jong en oud mogen daarin meedenken en meewerken. Ook de gemeente Moerdijk wil graag meer burger participatie vanuit alle kernen. Afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de gebiedsplannen voor alle kernen. Daar uitvloeiend zijn er stadstafels opgericht om vragen en knelpunten, die er leven, vanuit de basis aan te pakken.

Voor elke kern wordt, in samenwerking met het gemeentebestuur, een vereniging opgericht. Voor Zevenbergen is deze vereniging intussen notarieel vastgelegd. Deze krijgt jaarlijks de beschikking over vijfduizend euro om dit overlegorgaan te organiseren. Naast David de Jonge bestaat het bestuur uit Kees van Dorst, Peter Krielen, Erwin van Waterschoot en twee oudgedienden van de stadsraad, Peter Numan en Rinus van Eck.
Ook diverse organisaties zoals Woonkwartier, Surplus Welzijn en Zorg en Politie zijn, waar nodig, vertegenwoordigd in de meetings en leveren zo hun bijdrage.
“Alle inwoners mogen gratis lid worden, meepraten en zitting nemen in mogelijk steeds wisselende groepen.” Maar wat ons eerst te doen staat is meer bekendheid krijgen en zoveel mogelijk inwoners enthousiasmeren om deel te nemen aan overleg en ideeën aan te dragen. Vandaar deze oproep voor alle actieve en enthousiaste Zevenbergenaren, jong en oud, die betrokken willen zijn bij alles wat er leeft en speelt in Zevenbergen.

Bijeenkomst
We beginnen met een eerste algemene bijeenkomst, c.q. kick-off meeting, die zal worden gehouden op 5 februari a.s. bij wooncorporatie “Woonkwartier” Kristallaan 1. Er wordt een flyer verspreid waarmee we iedere burger oproepen om zich aan te melden. Iedereen, die zich betrokken voelt bij de kern Zevenbergen, krijgt hiermee de kans om invloed te krijgen op de vraagstukken die in onze kern leven. [l]