Kunst in de kerk van Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Teksten uit diverse religieuze stromingen hebben met enige regelmaat gediend als inspiratiebron voor kunstenaars. Niet alleen in vroeger tijden, maar ook nu geven beeldhouwers en schilders op verschillende wijze vorm aan hetgeen hen raakt in die verhalen.

Zo ook emeritus-predikant ds. Martin Wagenvoorde uit Breda die, sinds zijn pensionering, zich weer volop kan wijden aan het maken van zijn schilderijen. Diverse werken van hem worden geëxposeerd in de ruimte van de kerkzaal aan de Stationsstraat 2 in Zevenbergen. De tentoongestelde schilderijen dragen een symbolisch, figuratief karakter waarbij de schilder door zijn wijze van vormgeven en z’n kleurgebruik zijn persoonlijke emotie tracht weer te geven. Bij één van zijn schilderijen heeft hij zich laten inspireren door de woorden die te lezen zijn in Psalm 139.
Op zondag 27 januari om 10.00 uur zal hij voorgaan in een kunstviering waar dit schilderij een centrale plaats zal innemen. Esther de Rooij-van der Wulp zal dan het eveneens op deze psalm geïnspireerde lied ‘Ken je mij, wie ken je dan?’ ten gehore brengen.

Toegang
Ieder is welkom om deze viering, die tot ongeveer 11.00 uur zal duren, bij te wonen. Daarna krijgen we de gelegenheid om onder het genot van een kopje thee of koffie de expositie te bezichtigen.
Om meerdere mensen de mogelijkheid te bieden de schilderijen van Martin Wagenvoorde te komen bekijken, zal de kerk tot 16.00 uur geopend blijven.
Toegang tot de expositie is gratis. [l]