Sanne van Gend in actie op finaletafel. FOTO RONALD DEN HOLLANDER
Sanne van Gend in actie op finaletafel. FOTO RONALD DEN HOLLANDER Ronald den Hollander

Sanne van Gend 3e tijdens kick off Open Nederlands Kampioenschap Poker

MOERDIJK - Voor amateurpokeraars was het te doen in Ermelo in het weekend van 12/13 januari. Op 13 januari werd er de aftrap gedaan van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. 321 inschrijvingen (in 20 minuten was het evenement al uitverkocht), 30 pokertafels en een totale waarde van bijna 5 miljoen aan chips waren de ingrediƫnten voor een supergoed opgezet pokerevenement.

In het strijdgeweld deden ook lokale bekenden mee. Zo speelden Jessica Bierkens, Vanessa den Hollander, Jack Bierkens, Ronald den Hollander, Rober van Oers, Zico van Oers, Melvin Olierook, Martin van Meel en Sanne van Gend. De laatstgenoemde blonk uit op deze dag. Sanne speelde sterk, had geen pech en schakelde de ene na de andere spelers uit. Dit resulteerde uiteindelijk in het behalen van de finale tafel. Daar werd 9 spelers gestart en dit spelersveld dunde snel uit. Toen Sanne bij de laatste 3 aanbelandde kreeg ze AK (aas koning), ging all in en kreeg een call van een tegenspeler met 4-4. Op zo'n moment heb je het pokergeluk nodig omdat statistisch gezien de AK in 49% van de gevallen gaat winnen (een coinflip in pokertermen). Helaas bleven de vieren van de tegenstander de sterkste hand en werd Sanne op een knappe 3e plaats uitgeschakeld. Door deze prestatie heeft zij zich al wel verzekerd aan deelname aan de landelijke finale van het ONK Poker in het weekend van 6 juli. Pokeren leeft in de gemeente Moerdijk, er komen namelijk 3 voorrondes naar onze gemeente toe; 16 februari bij Koevoet Dancemasters in Zevenbergen, 5 april in De Blokhut in Helwijk en op 24 mei in de Ankerkuil in Moerdijk.

Op zaterdag 12 januari werd de finale gespeeld van het Nederlands Teamkampioenschap Poker. De teamleden van The Royal 4 Ronald den Hollander, Jessica Bierkens, Vanessa den Hollander en Jack Bierkens kenden een sterk voorseizoen waarin zij zich rechtstreeks hadden geplaatst voor deze finale. Helaas wisten zij niet de vorm van de voorrondes te vinden tijdens de finale. Door goed spel van Jack en Vanessa werd na 3 rondes een 9e plaats in de tussenstand behaald. Dit was helaas net niet genoeg om door te dringen naar de laatste 6. Desondanks de wat mindere vorm is het halen van de 9e plaats nog steeds een knappe prestatie. Van de ruim 600 spelende teams in de voorronde haalden slechts 25 de finale. The leden van The Royal 4 gaan zich nu richten op het individuele seizoen teneinde een plaats in de finale van het ONKP te gaan bereiken en... in het nieuwe teampokerseizoen zien we zeker meer terug van The Royal 4; overigens net als de leden van pokerteam The Rebuyers. [l]