DHV hervat competitie hoopgevend

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op het kunstgrasveld van Dubbeldam heeft DHV afgelopen zaterdag met het vertoonde spel laten zien dat het de huidige stand op de ranglijst moet kunnen verbeteren. Met een 1-1 eindstand werd een negatieve spiraal van 11 nederlagen doorbroken. Niet alles was goed maar de inzet was hartverwarmend op deze fraaie winterdag.

Met de verdedigers Jorn van der Wal en Stephan Schneijderberg in de basis voor de afwezigen Jeffrey Schouten en Thomas van der Wal gaf DHV met Jesper en Jordi scherp verdedigend weinig ruimte weg. De betere kansen waren er voor DHV (Housni, Adonis en Jeffrey) en bij vlagen was dreigend gevaar van Dubbeldam. In de 13e min. redde Luc van de Klundert fraai op een vrije trap van Daan Rijppaert en in de 40e minuut schoot Leon van der Weijden op de lat.

Vlak na rust ontbrak de rugdekking op de aalvlugge linksbuiten Daniel Bouter en zijn voorzet werd in 2e instantie koppend in het doel gewerkt door Raffalinho Karg (1-0)

Trainer Edwin Kock bracht hierna met de wissels Joey van der Rijk, Wesley Vaudo en Milton Nollen nog meer energie in het team. DHV stroopte nog verder de mouwen op en nam het initiatief. De counters van Dubbeldam met de turbo’s van Teoman Deger en Daniel Bouter vergden de uiterste concentratie van de DHV verdedigers die ook aan spits Leon van der Weijden een flinke kluif hadden om hem van scoren af te houden.

Toen Dubbelman een kwartier voor tijd met 10 man kwam te staan (2x geel) rook DHV zijn kans. De buitenkanten bleven goed bezet en de kansen werden in eerste instantie nog gemist maar in de 84e min. scoorde Jeffrey Bakx in 3e instantie.(1-1) De ontlading bij de ploeg was groot. Een echte verrassing bleef uit tot opluchting van Dubbeldam.

DHV mag met de juiste instelling vertrouwen hebben in een goed vervolg van de 2e helft van de competitie. A.s. zaterdag komt de kampioensploeg/vriendenploeg van Halsteren op bezoek die moeten erkennen dat het spelniveau in de 3e klasse hen toch enigszins heeft verrast en waarschijnlijk alleen via het winnen van de 3e periode nog uitzicht hebben op promotie wedstrijden.

Programma zaterdag 26 januari

DHV 3-Seolto 6 14:30u

DHV 1-Halsteren 1 14:30u [l]