Sterre de allerbeste bij 2e kwalificatie. FOTO TRAINSTER KARIN
Sterre de allerbeste bij 2e kwalificatie. FOTO TRAINSTER KARIN trainster Karin

Sterre Holterman wint tweede kwalificatiewedstrijd turnen

NOORDHOEK - Op zaterdag 19 januari vond in Breda de 2e kwalificatiewedstrijd turnen plaats voor de 2e divisie/N2, alle leeftijdscategorieën. Sterre Holterman uit Noordhoek turnt samen met Bridget van den Broek uit Oud Gastel en Lilly Soto Rodriguez uit Kalmthout België in de categorie pupil 1 N2. Zij trainen samen met nog 22 andere turnsters in de A Selectie bij Dynamo Roosendaal.

De 9-jarige Sterre begon op het toestel rek wat zij een leuk toestel vind, mede doordat ze hier ook goed in is. Ondanks dat de oefening wel eens nog beter geturnd is, scoorde zij hier vandaag ook weer als beste. Een mooi begin dus.

Op het toestel balk is zij altijd erg zenuwachtig en bang om er vanaf te vallen. Trainster Karin heeft geprobeerd een andere manier van denken toe te passen en we weten nog niet of het toeval is maar….het was op vele fronten echt beter vandaag. Het ritme lag hoger en oogde wat “steviger”. Op vloer draait zij over het algemeen altijd prima oefeningen. Hier zijn het de wat kromme knietjes die voor puntjes aftrek zorgen. Ook daar zijn we hard mee aan de slag gegaan. Sterre weet hier alles van…Op sprong liet ze ook duidelijke vooruitgang zien en krijgt de wat “iele” turnster wat power in de armen en benen.

In de training voorafgaand aan deze wedstrijd waren er wat puntjes doorgenomen die op deze dag goed toegepast werden, een compliment waard. Dus na 4 toestellen stonden de drie dames van Dynamo Roosendaal op plaats 1, 2 en 3 waarvan Sterre op 1!

Omdat er in de volgende ronde ook nog in deze categorie turnsters kwamen moesten deze turnsters nog even in spanning afwachten of ze deze mooie plaatsen ook konden behouden. Een rondje in spanning afwachten en hopen dat niemand meer tussen dit drietal kwam. Dat zou leuk zijn…En dat deden ze! Wat een geweldige prestatie.

Sterre mocht het goud in ontvangst nemen, turnmaatjes Bridget en Lilly pakten het zilver en brons. Een podium vol Dynamo turnsters!

Een mooie dag met prima resultaten en neergezette presentaties voor deze geweldige groep turnsters uit de A Selectie van Dynamo Roosendaal. Gefeliciteerd Sterre, geniet ervan. [l]