Drie belangrijke punten voor Kogelvangers

WILLEMSTAD - In de eerste wedstrijd na de winterstop moest Kogelvangers het afgelopen zaterdag opnemen tegen het altijd lastige NOAD´67 uit Sint Philipsland. Voorafgaand aan de wedstrijd staat de club uit Tholen gelijk met Kogelvangers die echter een iets beter doelsaldo heeft dan de Fliplanders. Allebei de ploegen staan vooralsnog wel op een voor degradatie riskante plaats. Reden dus om in deze wedstrijd de drie punten in huis te houden.

Kogelvangers begon slecht aan de wedstrijd en speelde zeer slordig voetbal, waardoor NOAD’67 enkele keren gevaarlijk voor de Willemstadse doelman verscheen. Met het nodige geluk kon de nul gelukkig worden vastgehouden, doordat de verdediging van Kogelvangers prima bij de les was. Enkele groen witten stonden op andere plekken dan waar ze normaliter spelen dus zat er totaal geen lijn in de spaarzame aanvallen die Kogelvangers toch probeerde te creëren. Gelukkig bakte NOAD’67 er ook niet veel van, en kon Daan Oudhof geheel vrijstaand de bal in de 41e minuut rustig inkoppen na een prima voorzet van Mart Grootenboer. Een opsteker zo net voor de rust.

Na rust waren enkele posities anders ingedeeld waardoor er gelijk veel gevaar ontstond voor het NOAD doel. Met name Edgar van der Giesen, die op de buitenkant was begonnen, begon steeds gevaarlijker te worden op zijn eigen vertrouwde positie in het midden. Dit resulteerde dan ook gelijk in twee prima doelpunten door Edgar van de Giesen zelf in de 56e en 63e minuut. NOAD’67 reageerde nog wel met een prima genomen vrije trap van Joost de Witte, waar doelman Heijstek niet geheel vrijuit ging met de 3-1, maar kon verder niet veel meer uitrichten.

Toen Jorn Moerland in de 71e minuut de 4-1 binnen schoot, was de wedstrijd gespeeld.

Aanstaande zaterdag staat het uitduel tegen de rode lantaarndrager Smerdiek op het programma. De wedstrijd in Sint Maartensdijk begint om 15.00 uur.