Blazersensemble uit Fijnaart te gast in Huijbergen voor uitwisselingsconcert

FIJNAART - Zondag 20 januari is het Blazersensemble van Vereniging Jeugd en Kunst uit Fijnaart voor een uitwisselingsconcert met het leerlingenorkest BravO uit Wouw en het leerlingenorkest Diversity uit Huijbergen naar Huijbergen geweest. Alle drie de orkesten stonden onder leiding van dirigente Leandra Minheere-Goossens.

Voor een volle zaal, er moesten zelfs uit alle hoeken en gaten stoelen aangesleept worden voor het luisterende publiek, werd een geweldig concert gegeven door de drie orkesten.

Het orkest uit Wouw beet het spits af met o.a. de ouverture Abington Ridge, Disney’s Colors of the wind en fascinating drums met prachtige solo voor het slagwerk. Daarna speelde het orkest uit Huijbergen o.a. Pavane in blue, Musical Hits uit bekende musicals zoals bijvoorbeeld Jesus Christ Superstar en het vrolijke swingende Keep on smiling.

Als laatste gaf het Blazersensemble haar visitekaartje af met o.a. Gabriella’s song uit de muzikale film As it is in heaven, The phantom of the opera, het uit 4 delen bestaande Adventure games en het swingende Rock around the clock.

Als finale speelden de drie orkesten gezamenlijk Concerto d’Amore. Een daverende finale voor een volle zaal in het multifunctioneel gebouw De Kloek te Huijbergen. [l]