Gemeente wil 100 woningen erbij in Blauwe Hoef

KLUNDERT - De gemeente Moerdijk maakt haast met de ontwikkeling van 75 tot 100 woningen aan de Blauwe Hoef in Klundert. Het college van burgemeester en wethouders wil het voorbereidingsproject voor juli al in gang zetten.

DOOR MONIQUE JANSEN

De nieuwe woonwijk in Klundert komt bovenop de bestaande initiatieven voor woningbouwplannen. De komende tijd werkt de gemeente aan een 'startdocument' waarmee de ontwikkeling mogelijk wordt gemaakt. Zo moet er rekening worden gehouden met duurzaamheidsambities, de aanleg van groen en de ontsluiting van de Blauwe Hoef. Ook is vermoedelijk een aparte weg naar de nieuwe wijk mogelijk.

'Schop over vijf jaar de grond in'

Levensloopbestendig

Wethouder Desirée Brummans is blij met de ontwikkelingen: "De vraag naar woningen is groot en dus moeten we met voorrang met woningbouw aan de slag. We gaan proberen om te zorgen dat de nieuwbouw zo goed mogelijk aansluit bij waar in Klundert behoefte aan is. Daarbij zal de nadruk liggen op levensloopbestendige en duurzame woningen." De gemeenteraad gaat zich eerst over de plannen buigen. Na afronding van de onderzoeksfase duurt het nog even voordat de schop de grond ingaat. Zonder tegenslagen kan de eerste steen in 2024 worden gelegd.[l]