Het zwembad draait onder een nieuw bestuur verder. FOTO WEN'S FOTOGRAFIE
Het zwembad draait onder een nieuw bestuur verder. FOTO WEN'S FOTOGRAFIE Foto: Wen's Fotografie

Nieuwe voorzitter voor zwembad De Oester

FIJNAART - Stichting Zwembad Fijnaart heeft een nieuwe voorzitter gevonden. Bert Bosch is de opvolger van Dennis van Dongen. Hij treedt aan, nadat het bestuur een noodkreet deed. Zonder nieuwe bestuursleden dreigde zwembad De Oester kopje onder te gaan.

DOOR MONIQUE JANSEN

Na een oproep meldde zich een groot aantal enthousiastelingen aan. Daar was het bestuur erg blij mee. Eerder lukte het namelijk niet om nieuwe mensen te vinden die wilden helpen om het zwembad draaiende te houden. Daardoor dreigde De Oester de deuren te moeten sluiten.

Redding

Het bad werd drie jaar geleden juist van de ondergang gered. De gemeente Moerdijk wilde het zwembad namelijk sluiten om te bezuinigen. Een groep initiatiefnemers zette toen Stichting Zwembad Fijnaart op. Het bestuur kocht De Oester en nam de volledige verantwoording over. Daardoor konden de zwemlessen en andere activiteiten doorgang vinden. Hierdoor was het extra zuur voor de huidige vrijwillige bestuursleden dat er geen opvolging kon worden gevonden. De afgelopen tijd hebben de geïnteresseerde personen overleg gevoerd met het bestuur. Daarbij is Bert Bosch aangesteld tot nieuwe voorzitter. Bosch is met pensioen, maar heeft beroepsmatige ervaring met het leiden van een stichting en het verrichten van vrijwilligerswerk.

'We hebben er

alle vertrouwen in'

Taken volbrengen

Verder hebben drie kandidaten te kennen gegeven om het bestuur te willen vertegenwoordigen. Het zittende bestuur is ontzettend blij met deze uitbreiding. "Vele bestuursleden hebben door de aantrekkende economie en andere redenen minder tijd voor de stichting. Hierdoor was het niet altijd even gemakkelijk om taken te volbrengen en goede contacten te onderhouden met het personeel. Vorige week is direct de spijker op zijn kop geslagen en zijn de taken en verantwoordingen per bestuurslid in kaart gebracht. Zowel de nieuwe voorzitter als de overige bestuursleden moeten hun weg weten te vinden in het bestuur, maar het zittende bestuur heeft daar alle vertrouwen in", geeft Stichting Zwembad Fijnaart aan.

Versterking

Dennis van Dongen blijft voorlopig aan als vicevoorzitter. Hij draagt zijn taken geleidelijk over aan Bert Bosch. De stichting is dusdanig uitgebreid dat de taken weer goed kunnen worden uitgevoerd en de toekomst voor de stichting en het zwembad gewaarborgd is. De zittende bestuursleden blijven gewoon deel uitmaken van het bestuur.[l]