Vlnr: Nikki Broeders, Indy Muller, Amber-Fé de Vos.
Vlnr: Nikki Broeders, Indy Muller, Amber-Fé de Vos. Marit Kramer

Podiumplaatsen voor Moerdijkse BredaGym turnsters

MOERDIJK - In de afgelopen maanden (december en januari) zijn er in de regio de eerste voorwedstrijden gehouden voor de wedstrijd turnsters van regio Zuid verdeeld over verschillende weekenden: 16/17 december in Prinsenbeek, 19/20 januari in Breda en 26/27 januari in Dinteloord. Ook vanuit BredaGym deden de turnsters mee en enkele van deze turnsters komen uit gemeente Moerdijk.

Zo wisten in Prinsenbeek Indy Muller uit Zevenbergen en Amber-Fé de Vos uit Noordhoek samen op het podium te eindigen in de categorie jeugd 2 divisie 3. Indy wist het goud te bemachtigen door vooral op sprong (11.70) en vloer (11.65) een erg mooie score te behalen. Een mooie start van haar eerste seizoen binnen BredaGym! Amber-Fé werd derde, mede dankzij een sterke balkoefening (11.85), en beiden scoorden ze exact gelijk op brug (10.60). Senioren Judith Schreurs en Loes Crezee, beiden uit Zevenbergen, kwamen in hetzelfde weekend uit in de senioren 3e divisie, een pittig niveau! Loes kwam vorig seizoen nog uit in de 4e divisie, dus de stap omhoog is al een knappe prestatie! Ze wist deze dag de hoogste score op balk neer te zetten, een 11.85. Zij eindigde 25e in dit sterke veld. Judith eindigde 23e, met een mooie sprong (11.10, zelfde score als Loes) en vloer score (10.75).

Bij de pupillen 2 D1 turnde Nikki Broeders uit Zevenbergen ook naar een gouden medaille op de wedstrijd in Breda! Op vloer had ze het 2e punt, en op de overige toestellen was zij de sterkste. Vooral haar punt op brug was erg mooi: een 14.30. Ook voor haar een mooie start van haar eerste BredaGym seizoen!

Pupil 1 D3 Maud Snoeijs uit Zevenbergen turnde haar aller allereerste selectie wedstrijd in Dinteloord. Super spannend natuurlijk! Bij sprong scoorde ze als 3e met een 13.475, en allround eindigde zij op een knappe 6e plek! Ook Mieke de Wit, junior 5e divisie uit Fijnaart, turnt haar eerste seizoen binnen BredaGym. Ook voor haar was het een spannende wedstrijd, een nieuwe vloeroefening met nieuwe series. Ze straalde van de vloer af, de oefening turnde ze echt heel netjes. Helaas ging het mis bij de arabier salto wat haar wel wat puntjes kostte, maar het was verder een goede eerste wedstrijd welke op een prima 15e plaats eindigde. Volgende keer zeker beter met weer zo'n mooie balkoefening (10.10)!

Al met al een goede start van het seizoen voor deze turnsters uit gemeente Moerdijk! Op naar nog meer mooie resultaten.[l]